Skocz do zawartości

Fangir120

OFFLINE Ostatnio: 25 06 2012 18:09
-----

Moje posty

W temacie: Mikrofon w słuchawkach nie działa, problemy ze sterownikami

25 06 2012 - 16:05

Tak zrestartowałem, program instalacyjny zalecał to zrobić. Spróbuję zrobić to co napisał makensis, nie wiem czy sobie poradzę, ale spróbuję.

Podałem na początku w załącznikach, Windows XP, karta wbudowana. Mam pc, a nie laptopa

Chyba jednak się podaję, bo nie mam pojęcia co z tym nlite, nie wiem co wybrać, gdzie. W tej chwili pod żadnym pozorem nie mogę ryzykować uszkodzeniem systemu, mam kilkanaście GB ważnych danych i przez moją niewiedzę mogę wszystko stracić. Jeśli ktoś będzie miał ochotę się tym porządnie zająć to proszę, może się uda, ale jeśli nie to najwyżej do końca żywota tego komputera będzie bałagan w sterownikach. Tak jak pisałem na początku - w tym komputerze wszystko jest źle i co kilka dni pojawiają się różne błędy. Do tej pory nawet format nie pomagał, bo każda instalacja sterowników kończyła się błędami i problemami. Tak więc pozostaje zbierać na nowego PC.

A teraz nie ma w ogóle dźwięku, nie mogę zainstalować nawet poprzednich sterowników, ciągle po restartach występuje problem z instalacją itd, nic nie działa, ani sterowniki z płyty, ani ściągnięte prze ze mnie, ani ściągnięte przez tamten program. Naprawdę nie wiem co mam już robić. Ciągle cos się dzieje z dźwiękiem i nie umiem sobie z tym poradzić.

Okej, temat mozna wrzucić do kosza, bo nie ma rozwiązania. Pozostaje tylko format.

24 06 2012 - 22:17

W międzyczasie wróciłem do poprzednich sterowników. Nie wiem jak z powrotem zainstalować te, które pobrał ten program. Niestety nie mam teraz możliwości sprawdzić u kogoś innego.

Znalazłem folder ze ściągniętymi sterownikami, ale nie mam pojęcia który z nich jest do dźwięku.

Ok, już mam, zainstaluję z powrotem i zrobię tak jak wcześniej napisałeś.

Zrobiłem to, ale brak urządzeń miksujących i wszystko jest nieaktywne...

24 06 2012 - 20:35

Program znalazł sterowniki do dźwięku Realtek AC'97 Audio, ale po instalacji i restarcie komputera nie ma dźwięku, znikneła ikona dźwieku a w panelu sterowania: nie mozna uruchomić tego urządzenia...

24 06 2012 - 16:58

Tak, szukałem w panelu sterowania.

Okazuje się, że mam kilka brakujących sterowników i kilkanaście nieaktualnych (w tym te z dźwiękami, dosyć pojemne, bo kilkaset MB). Po pobraniu wszystkich napiszę czy zadziałało.Ale nawet jeśli mikro nie będzie się nadawał do użytku to dzięki za ten program, na pewno dobrze to zrobi mojemu komputerowi.