- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: _Fafal_
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 28
- Odwiedzin: 7 569
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows
Moje posty
W temacie: Sygnaturki
17 05 2011 - 17:21
Jasne, ale to troche bez sensu... i na pewno uzytkownikow dla forum.tweaks.pl nie przysporzy. W koncu to forum kompletnie nic za to nie placi, a jezeli ktos zaklada konto tylko i wylacznie po to, aby reklamowac swoja strone i pisze bzdurne posty to nie ma zadnego problemu, aby taki uzytkownik dostal warny lub bana. Natomiast jezeli posty maja jakas wartosc merytoryczna, a dodatkowo uzytkownik w swojej sygnaturce chce promowac swoja strone internetowa (rowniez dla robotow) to dlaczego mialby tego nie robic...
W temacie: Problemy ze startem Windows
16 05 2011 - 21:17
Wejdz w uruchom -> wpisz: msconfig -> zakladka "Uruchamianie" -> odznacz "Ntune.exe" -> Zastosuj, powinno byc po wszystkim. Jak sadze, ladowanie procesu Ntune.exe jest wykonywane przed uruchomieniem/zainicjowaniem procesu explorer.exe odpowiedzialnego za wyswietlanie okien, pulpitowego paska zadan i kilku innych.
W temacie: acer aspire 5735z - przeskakiwanie obrazu.
15 05 2011 - 23:30
Mi tak przelaczalo na kabku HDMI, ale wida dotyczyla gniazda w laptopie. Sprobuj podlaczyc kabel, ustawic wyswietlanie na zewnetrznym monitorze i poruszac kablem zeby zobaczyc czy w jakis sposob wplywa to na obraz. Problem tez moze dotyczyc sterownikow/karty graficznej na Twoim laptopie. Ew. sprawdz czy program typu UltraMon cos zmieni.
W temacie: Jak zrobić Newsletter?
15 05 2011 - 23:21
no, tak juz totalnie pomocnie, to "po stronie serwera" zapisujesz jako .php, po stronie przegladarki - to wiadomo. html, htm (php tez oczywiscie moze byc) itd.
MySQL nie zostal tutaj uzyty. MySQL korzysta z relacyjnego typu baz danych (czyt. "specjalnego"). Podany przeze mnie typ bazy danych, to prosta baza oparta na zmiennych PHP.
Polecam nauke PHP, poniewaz jest to dosyc latwy, przyjemny i elastyczny jezyk
- nie trzeba duzo czasu, aby sie nauczyc programowac w php, a daje to webmasterom wiele mozliwosci
MySQL nie zostal tutaj uzyty. MySQL korzysta z relacyjnego typu baz danych (czyt. "specjalnego"). Podany przeze mnie typ bazy danych, to prosta baza oparta na zmiennych PHP.
Polecam nauke PHP, poniewaz jest to dosyc latwy, przyjemny i elastyczny jezyk
W temacie: Jak zrobić Newsletter?
15 05 2011 - 19:19
Prosta sprawa...
Po stronie przegladarki:
Po stronie serwera:
Poczatkowa struktura bazy danych:
Zawartosc bazy mozna latwo odczytac dzieki foreach
Dzieki temu, ze baza bedzie w pliku PHP, nie trzeba dokladac dodatkowych staran, aby nikt w latwy sposob - bez dostepu do FTP nie odczytal naszej bazy. Dodatkowo polecam wprowadzenia ograniczenia dlugosci stringu $email oraz jego walidacje, ale z tym, to juz poradz sobie sam
(polecam manual).
Po stronie przegladarki:
<form action="./skrypt.php" method="post"> <input type="text" name="email" value=""/><br/> <input type="submit" value="Zapisz"/> </form>
Po stronie serwera:
<?
$email=$_POST['email'];
if ($email!='')
{
include('./baza_adresow.php') or die('Blad w bazie danych');
$info='';
if ($db[$email]=='')
{
$op=fopen('./baza_adresow.php','w+');
$si=fsize('./baza_adresow.php');
$re=fread($op,$si);
$re=str_replace("?>","\$db['".$email."']=1;\r\n?>");
$op=fputs($re);
$info='Adres zostal zapisany do bazy dancyh poprawnie';
}
else $info='Wpisany adres istnieje juz w bazie danych';
}
?>
Poczatkowa struktura bazy danych:
<? ?>
Zawartosc bazy mozna latwo odczytac dzieki foreach
Dzieki temu, ze baza bedzie w pliku PHP, nie trzeba dokladac dodatkowych staran, aby nikt w latwy sposob - bez dostepu do FTP nie odczytal naszej bazy. Dodatkowo polecam wprowadzenia ograniczenia dlugosci stringu $email oraz jego walidacje, ale z tym, to juz poradz sobie sam
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: _Fafal_
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość