Skocz do zawartości

Fade

OFFLINE Ostatnio: 17 08 2008 19:51
-----

Moje posty

W temacie: Ciezki problem z grafiką

17 08 2008 - 19:50

CRT. No niby nie szarpalem. Nie mam takiego zboczenia xD . Hm.... a myslisz ze mozna cos z tym zrobic? Bo z tego co wiem to go sie nie odłącza od monitora czyli wymiana samego kabla nie wchodzi w gre???? Chociaz da tam rade odkrecic cos to lukne co tam sie znajduje. Chyba że macie lepszy pomysł :) ?

No jak CRT, to jakie masz wyjscie w karcie graficznej? Podlaczasz bezposrednio do monitora (sub - D)? Nowsze grafiki maja tylko wyjscia DVI (do monitorow LCD) i CRT podlaczasz przez specjalna przejsciwke. Toto tez moze byc uszkodzone, albo zle wsadzone. Prosciej wymienic niz kabel.
Karta ma wyjscie TV? Jesli tak to mozesz sprobowac podlaczy telewizor, czy na nim cos sie pojawi.

W temacie: Komp nie działa , monitor nie reaguje

17 08 2008 - 19:11

Tego kompa sam skladales czy zlozyli Ci w sklepie?

W temacie: Ciezki problem z grafiką

17 08 2008 - 19:00

Jak dla mnie to wyglada na uszkodzony kabel do monitora. Nie szarpales za niego aby?
Jaki to monitor, LCD czy CRT (kineskopowy)?

W temacie: temperatura grafiki?

17 08 2008 - 18:41

Jeżeli się nie poprawi to może spróbować zmniejszyć trochę taktowanie karty. Zawsze się coś pare C zyska.

Dzieki, ale po zdjeciu tego plastika problem znikl. Taki drobiazg i tyle krwi mi napsul.

W temacie: temperatura grafiki?

31 07 2008 - 22:05

Wywaliłem taką plastikową osłonkę na radiatorze karty, teraz wentylator dmucha prosto na niego i nie muszę polegać na tym małym wiatraczku na karcie. Wydaje się że zyskałem prawie 10C. Oczywiście, jest wieczór, zrobiło się chłodniej, zobaczymy rano. Myślę o założeniu nowego, większego radiatora na grafikę, ale one są drogie, a ja nie wiem czy to coś konkretnego da...
Pewnie najlepiej zmienić kartę, ale chciałem z tym się wstrzymać jeszcze co najmniej pół roku, aż będę zdecydowany przejść na Vistę.

(...)a otwór zaklej może być czymś ozdobnym aby jakoś to wyglądało.

Spróbuję, ale nie zwiększę w ten sposób temperatury? Zatykając otwory wentylacyjne? Na pewno jak dałem kiedyś w ten górny otwór wentylator dmuchający na zewnątrz to pogorszyłem sprawę.

Weź zrób Update sterowników i potem zobacz jak to wszystko będzie chodziło,może to i ich powód.Jak to nie pomoże to weź przetestuj
tą kartę u jakiegoś kolegi żeby się upewnić czy to na pewno karta (można mieć wątpliwości po tym co napisałeś że przez wymianę procesora
szybciej pokazują ci się te zniekształcenia)

Próbowałem różne sterowniki i nie było zauważalnych różnic.
Sam nie jestem 100% pewien, że to karta. Obraz zwyczajnie znika i się pojawia. Co sekundę czarny ekran. Poza tym żadnych zniekształceń. Poprzednio podejrzewałem mobo asrocka, ale po jej wymianie, jak i procesora i pamięci objawy są takie same. Tylko pojawiają się szybciej. Ze starej konfiguracji została tylko grafika, HDD, zasilacz i nagrywarka.