Skocz do zawartości

FORFAN

OFFLINE Ostatnio: 25 01 2016 19:02
-----

Moje posty

W temacie: Problem z dźwiękiem, dla kozaków!

24 01 2016 - 04:55

Zrobiłem jeszcze ze 3 formaty, ciągle to samo i u mnie i u przyjaciela. 
Złość sięgnęła zenitu i zainstalowałem Windowsa 10, aktualizacje same się pobrały, realteka nie zainstalowałem, może i lepiej. 
Dźwięk działa, działa! Niestety, trochę na oszukiwanych zasadach. 

esuj4y.png

n4wef5.png

Boję się zaryzykować i spróbować instalować Realteka za wszelką cenę, by znów tłuc się jak debil przez pasmo niepowodzeń. 
Dziękuje wszystkim serdecznie, za pomoc. Cierpliwość, skrupulatność i chęć dobra. Wszelka pomoc gnała na przód i pomogła mi jakkolwiek, do momentu, aż nie zainstalowałem 10. 

ps: Nie mieliście racji z uszkodzoną płytą.. 

Pozdrawiam serdecznie, 

Mat,  

23 01 2016 - 04:40

Jestem po formacie, na razie zainstalowałem wszystkie możliwe sterowniki. Aktualizuje teraz windowsa. I co ciekawe.. 
Znów nie wyświetla się, ani na płycie, ani w programie MSI Update 6 Live "Realtek".. Tak jakby go w ogóle nie wykrywało o_O 
Ja już nie wiem co robić, serio! Na początku chociaż go wykrywało.. Skończę aktualizować, pokażę wam jak to wygląda.

/edit

Post pod postem, żeby było czytelnie. 

I teraz pytania: 

1) Wszystkie aktualizacje z ostatniego screena włączać do ściągnięcia? 
2) Jak widać, ani program, ani płytka nie dała mi możliwości zainstalowania Realteka, z neta więc brać? 
3) Nie instalowałem (jak powyżej widać) NVIDIA audio, a jednak w menadżerze mi znalazło, po aktualizacji? 
4) Zauważyłem w Urządzeniach systemowych, jeszcze jeden błąd - odnośnie dźwięku. 

Nie mam już pomysłów, naprawdę

22 01 2016 - 21:02

Pomoże ktoś? :) 

Up

21 01 2016 - 22:16

Panowie.. Panie..

Znów ten cholerny problem, sick! Przepraszam, ale niedługo zacznę wychodzić z siebie. Byłem zmuszony zresetować kompa, gdy się uruchomił, dźwięk przestał tykać. Próbuje instalować Realteka dedykowanego mojej karcie czyli: MSI Z170A M3, niestety już po raz dziesiąty nic. W ogóle ta instalacja przebiega bardzo szybko, resetuje, a później wywala błędy, że nie wykryto dźwięku (gdy włączam komputer). Mam wrażenie, że nie jest intalowany, pomimo tego, że w programach widnieje. Pomóżcie.

3022n3r.png

1hcsi9.png

259y0xk.jpg

14 01 2016 - 19:54

Widać że nie wykrywa w ogóle kodeka Realtek. Odinstaluj sterowniki dźwięku, wyłącz PC, odłącz zasilanie i zresetuj Bios. Włącz i zainstaluj sterownik realteka ze strony MSI. Musi działać. 

Wyjaśnione. Niestety nie wiem do końca jak. Powielałem dzisiaj te same operacje, usuwania sterowników, resetu komputera i instalacji sterowników realteka. 
Jak widać do skutku, tym razem bez nawet instalacji sterowników, tylko windows mi znalazł samoczynnie. Dziwne.. 
Tak czy inaczej działa, dziękuje za pomoc. 

Pozdrawiam,