Mam duży problem z systemowym procesem explorer.exe . To cholerstwo kaszani mi pracę gier. Jest taka sytuacja, włączam kompa -wszystko fajne, ale jakąkolwiek bym grę odpalił, jeśli nie zamknę procesu explorer i nie uruchomie go jeszcze raz, to bede miał ścięcia w odstępach kilkusekundowych. Jestem pewien ze moj komupter spełnia wymagania tych gier...
Poza tym, gdy wyłączę grę, mniej więcej w połowie ekranu tworzy się pasek długości paska zadań, tylko że cały w jakimś dzikim kolorze i bardzo przeszkadzający.
Kolejny problem to pasek zadań. Blokuje się, w pewnym momencie nie da się z nim nic zrobic. Trzeba restartowac explorera, wiec sądze ze oba problemy są powiązane.
******** mnie to niemiłosiernie, mam kompa od lutego i juz mi takie numery odwala... nie wiem juz co mam robic, mysle o formacie ale to wiąże się z kombinowaniem jakiegos dobrego windowsa...
chyba ze ktoś z was potafi mi pomóc... Błagam o pomoc, bo juz mnie meczy ten komp...
Intel Core 2 Duo 6300 1,86 Ghz
L2 cache- 4096kb
Ram- 1GB
płyta główna:Micro Star international LTD MS 7235
karta: Nvidia Geforce 7600 gt
Direct 9.0c
komputer kupiony w lutym tego roku...
dodam jeszcze ze taskbar repair plus nie pomógł...
Explorer.exe i pasek zadań
Rozpoczęty przez
mc1709
, 20 10 2007 08:34
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 10 2007 - 08:34
Napisano 21 10 2007 - 11:25
Spróbuj na początek tego:
Włóż płytkę z XP'kiem do napędu i w wierszu poleceń wpisz expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\explorer.exe (x - to litera napędu)
Włóż płytkę z XP'kiem do napędu i w wierszu poleceń wpisz expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\explorer.exe (x - to litera napędu)
Napisano 17 12 2007 - 19:16
Różnice w pasku zadań w windowsie xp a windowsie vista, potrzebuje wszystko wiedzieć o pasku zadań w tych programach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych