Skocz do zawartości

Eleven

OFFLINE Ostatnio: 01 07 2010 21:39
-----

Moje tematy

ASUS P5Q SE PLUS

01 07 2010 - 21:39

Witam.

Jestem zainteresowany kupnem płyty głównej ASUS P5Q SE PLUS.
Co sądzicie o tej płycie? Może ktoś z was ją posiada?
Czy jest dobra pod względem overclockingu?

Sound Blaster Audigy Problem z dźwiękiem w grach

27 06 2010 - 12:48

Witam.

Posiadam kartę Creative Sound Blaster Audigy (sb0570). Problem leży w jakości dźwięku w grach (podczas słuchania muzyki wszystko jest w porządku).
A więc gdy gram np w Gears of War, po jakimś czasie w niektórych momentach dźwięk bardzo trzeszczy, strzela itp. Nie ma to jednak miejsca cały czas.
Instalowałem różne wersje sterowników łącznie z tymi "zmodowanymi", niestety problem nadal występuje. Z początku myślałem, że to wina zasilacza (mode com feel 350- każdy zapewne wie jaki to shit), lecz po wymianie na Chieftec 450w problem nie ustąpił. Przekładanie karty do innego slotu PCI również nie załatwia sprawy. Ustawienia dźwięku na 44.1 khz albo na 48 khz nic nie pomagają. Komputer pracuje na Windows 7. Być może ktoś spotkał się już z takim problemem. Proszę o pomoc.

Galaxy 8600GE problem z overclocking'iem

25 06 2010 - 12:36

Witam.

Posiadam kartę graficzną Galaxy 8600GE (256 mb ddr3 128 bit). Postanowiłem ją delikatnie podkręcić i tutaj pojawił się pewien problem. Do podkręcania użyłem programu RivaTuner. Domyślne taktowania karty to : GPU: 650 Mhz, Shader: 1400 Mhz, Pamięc: 1000 Mhz. Na początek podniosłem zegary w następujący sposób: GPU: 660 Mhz, Shader: 1420 Mhz, Pamięc: 1010 Mhz. I tutaj właśnie pojawił się ów problem, mianowicie podkręceniu uległy jedynie taktowania GPU i Pamięci; Zegar Shaderów stoi w miejscu na domyślnej wartości. Próbowałem również w Nvidia System Tools ale problem nadal występuje. Karta zachowuje się tak jakby Overclocking shaderów był w jakiś sposób "zablokowany" . Być może ktoś spotkał się już z podobnym problemem. Proszę o pomoc.