Witam,
Kupilem wczoraj kartę jak w temacie. Podpiałem ją i przetestowałem w 3dmarkach 2001,2003,2005,2006 bez najmniejszych problemów. Następnie zacząłem sprawdzać gry. Jako, że na komputerze miałem jedynie GTA SA odpaliłem ją. A tu zdziwienie. W momencie gdy zaczęła włączać się gra (już po wybraniu z menu gry i ładowaniu) następuje komunikat o restarcie karty graficznej przez VPU RECOVERY. Sterowniki sciągnąłem ze strony ATI czyli zakładam, że najnowsze. Poprzednią kartą była karta zintegrowana w płycie głównej. Na forach znalazłem że to wina przegrzewania się karty, jednak temperatury jakie widzę w CCC wynoszą maksymalnie 59 stopni sekunde po wyłączeniu gry. Gdy wyłączę opcję VPU Recovery gra zawiesza się i bez restartu całego komputera się nie obejdzie. Karty nigdy nie podkręcałem. Jej zegary sa utawione na 825 rdzenia i 1800 Memory. na jednym forum ktoś napisał, że dla HD 3870 maximum na rdzeniu to 800 Mhz więc w CCC zmniejszyłem je do 775 ale nie przyniosło to poprawy. W RivaTunerze dałem prędkość wiatraka (opcja fixed: na 95%) także to nie pomogło. Karta była na chodzie tuz przed tym jak ją kupiłem w pełni sprawna więc dziwne aby nagle u mnie przestała działać. Odnośnie tego GTA SA dodam jeszcze, że raz mi się gra odpaliła i działała ale po jakichś 5s wystąpił ten restart. Nie testowałem jej na innych grach gdyż nie mam ich. Jutro Będę miał MAfię 2, na której mi bardzo zależy i zobaczę, aczkolwiek wątpię żeby to była wina gry. Dziwne, że w 3dmarkach które są przecież bardziej wymagające graficznie nie było najmniejszego problemu.
Mój komputer:
System operacyjny to XP PRO SP3.
Procesor nówka: E3400 2.6GHz,
płyta Asus P5G41T ,
specjalnie kupiony pod tą kartę zasilacz: CHIEFTEC GPA-450S8 (80+) 450W,
ram: jedna kość GOODRAM 2GB/1333,
leciwy dysk WD 80GB. N
Nie wiem co robić jeżeli w innych grach będzie działo się to samo. Może zmiana systemu na Windows 7 pomoże?
Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Moja zawartość
Nie podano