Skocz do zawartości

Eckhart

OFFLINE Ostatnio: 21 01 2010 22:28
-----

Moje tematy

Zestawy Vobis recenzje

21 01 2010 - 20:45

Witam
Jest to mój pierwszy post na tym zacnym forum.
Mam w firmie kilka kompóterów z Vobisa i generalnie byłem zadowolony (może oprócz ceny i kilku awarii zasilacz i płyta główna) z ich sprzętu ale ostatnio kupiłem LX i7 920 F1 i po ponad roku zaczęły się problemy, wysyłałem trzy razy na gwarancji i ostatecznie się okazało że padł dysk. Dwa dni temu przyszedł z naprawy, w opisie serwisant napisał że wymieniony dysk i konieczna instalacja systemu operacyjnego.
Podłączyłem kompa i wyskoczył komunikat:
'reboot and select proper boot device or insert Boot media in selected Boot device and press a key
Wszystko było by w porządku gdyby nie fakt, że nie mogą wejść do biosu nie reaguje na klawiaturę ( podłączyłem trzy klawiaturty dwie z usb a jedna z okrągłą różową główką hehe i z żadnej nie działa )i ustawić botowanie z płytki dvd-rom
a żeby było śmieszniej nie da się otworzyć napędu dvd (może serwisant z Vobisa zapomniał go podłączyć) nie będę zrywał plomb i sprawdzał czy zworki dobrze ustawione zresztą nie wiem czy jeszcze zworki na nowych dyskach są, lub czy na płycie dobrze taśma jest podpięta.
Jutro odsyłam go znowu. Zobaczę co odpiszą

Zestawy wiem że czasami bywają różne ale płacąc prawie 5000zł oczekuję dobrego sprzętu a tu się okazuje że lipa.
Wpisujcie swoje opinie