Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne zniekształcenia obrazu i błędy przy grafice 3D

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 radkom4

radkom4

Nowy

• 2 postów

Napisano 12 04 2008 - 20:24

Witam. Konfiguracja komputera: Intel Celeron 2,4GHz, p. główna ASRock P4i45PE, HDD 80Gb Samsung, 768MB ddr 333MHz, k. grafiki PALIT nvidia GeForce FX5200 128MB/DDR AGP8x, monitor samsung SyncMaster 753DFX. Dręczy mnie notorycznie pewien problem, z reguły nie używam zasobów komputera tak intensywnie, ale ostatnio z racji wszechobecnej nudy zainstalowałem parę gierek: Aliens vs Predator 2 z 2001roku, a dziewczyna gra w Sims 2, często tez używam programu AutoCad 2007 w ramach zajeć na uczelni. Problem wygląda tak: Po odpaleniu jakiejkolwiek gry po paru minutach obraz sie zniekształca, pojawiają się jakieś trójkąty, dziwne kolory, gaśnie monitor podczas pracy, wspomniane wcześniej aplikacje nie chcą się wyłączyć i zostaje tylko reset. Czasami tez wyskoczy komunikat w okienku windowsowym że wystąpił błąd z aplikacją MFC Client czy coś takiego, a po ponownym włączeniu tych aplikacj już są one zniekształcone. Wcześniej posiadałem kartę graficzną ATI radeon 9250 i ten problem też się pojawił. Obecny GeForce jest nowy. Niekiedy też bez jakiejkolwiek ingerencji obraz potrafi się samoistnie wyłączyć, i nie jest to wcale wygaszacz. Proszę użytkowników Forum o pomoc w rozwiązaniu usterki.

• 0

#2 hary

hary

The Untouchable

• 791 postów

Napisano 13 04 2008 - 18:19

Myślę, że to może być związane z zasilaczem, jest za słaby lub się zepsuł. Ewentualnie przeczyść slot AGP i zasilacz.

• 0

#3 radkom4

radkom4

Nowy

• 2 postów

Napisano 14 04 2008 - 21:30

Zasilacz jest nowy był wymieniany niedawno na wydajniejszy ale jaki to niemam pojecia. Sprawdze tą opcje z czyszczeniem ale z tego co pamiętam czyściłem port z kurzu jak karte wymieniałem z radeona 9250 na tego GeForce'a

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych