Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne wyłączanie się monitora

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Electra

Electra

Obserwator

• 6 postów

Napisano 14 06 2007 - 20:41

Podczas ,,Game Test" w 3dMark 05 monitor się wyłącza, tzn. tak jakby przechodzi w stan standby. Nie da się nic z tym zrobić, nawet reset nie pomaga. Trzeba wyłączyć z prądu i dopiero wtedy włączyć.
Już kiedyś działo mi się tak podczas grania w grę Dreamfall (ale włączyłam synchronizację pionową - nie wiem nawet co to jest, ale pomogło.)

Przez to nie mogę zrobić testu grafy. ;/

PS. Przy okazji - jeszcze jeden problem, żeby niepotrzebnie forum nie zaśmiecać - podczas pierwszego włączania komputera, komp jakby wyłącza się na 2 sekundy, i znowu startuje. Potem jest juz wszystko ok. Dlaczego się tak dzieje i czy da się to jakoś naprawić?

Problem I pojawiał się także przed o/c podczas gry np. w Dreamfalla.

Może grafa jest uszkodzona? :P:P:P a może to wina monitora(7 lat, CRT)

Edit: Jeszcze coś dodam - gdy włączyłam synchronizację pionową w tym Dreamfallu, problem zniknął. Słyszałam że mozna tą synchronizację włączyc w Direct 9.0 MOŻE To coś da?
Konfig:

Asus P5B-VM
Powercolor Radeon X1950Pro 256Mb/256bit
Chieftec GPS-450AA-101A 450W
Goodram Dual 2x512Mb 667Mhz@746Mhz
C2D E6400 2,13Ghz@2391Mhz
Chłodzenie BOXOWE
Monitor Flatron 776FM 1024x768

PS: Rozkręciłam kompa, i przy otwartym sprawdziłam wszystkie podzespoły. Były zimne. Więc wątpię by była to wina chłodzenia.

• 0

#2 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 17 06 2007 - 21:51

Zmień sterowniki do grafiki. Co do restartów kompa może być wiele powodów, może to być właśnie wina sterowników karty graficznej.

• 0

#3 Electra

Electra

Obserwator

• 6 postów

Napisano 18 02 2008 - 14:08

Zmień sterowniki do grafiki. Co do restartów kompa może być wiele powodów, może to być właśnie wina sterowników karty graficznej.

Już od dwóch miesięcy mam ten problem z głowy, ale zapomniałam o tym napisać na forum xD
Po prostu cały radiator karty graficznej był zapchany kurzem.
Wyczyściłam i śmiga bez problemu xD

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: komputer się wyłącza samoistne wyłączanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych