Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne skróty w XP.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Glenfiddich

Glenfiddich

Początkujący

• 11 postów

Napisano 16 04 2008 - 21:12

Witam!

Dzisiaj byłem u mojego kolegi, ponieważ ma on problem komputerem (nie ma internetu, dlatego ja to piszę). Mianowicie, gdy wciśnie się klawisz "Q" to otwiera się Outlook, "1" powoduje włączenie menu wyszukiwania, a "~" powoduje wyciszenie. Jest to dla niego bardzo uciążliwe, dlatego prosiłbym o jakąś radę, jak to zmienić.

Pozdrawiam

• 0

#2 Weksel

Weksel

Intel inside

• 646 postów

Napisano 16 04 2008 - 22:52

Może ma włączony jakiś klawisz funkcyjny na klawiaturze.

Przykładowo:
Na klawiaturze mojej dziewczyny jak jest włączony 'office lock' to nie działają w ogóle klawisze z grupy 'F'.

• 0

#3 Glenfiddich

Glenfiddich

Początkujący

• 11 postów

Napisano 18 04 2008 - 16:21

Nie są to na pewno żadne klawisze funkcyjne. Problem występuje zawsze po włączeniu jakiejkolwiek gry, a potem jest nadal po jej wyłączeniu.

Pozdrawiam
  • 0

#4 Daniel W.

Daniel W.

Stały użytkownik

• 259 postów

Napisano 18 04 2008 - 16:26

Jakby mieszały sie funcje klawiszy a ctrl +shift? :P sprawdz, napisz czy pomaga...
  • 0

#5 Glenfiddich

Glenfiddich

Początkujący

• 11 postów

Napisano 19 04 2008 - 14:42

Przepraszam, ale nie zrozumiałem tego posta. Jakby można było trochę jaśniej...

Pozdrawiam
  • 0

#6 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 19 04 2008 - 15:28

Wątpię aby wciśnięcie samego Q lub A otwierało Ci cokolwiek. Twój kolega sobie namieszał w systemie, a mianowicie poustawiał sobie głupkowate skróty samoczynnie. Takie coś się nigdy samo nie dzieje, więc się go lepiej spytaj co on zainstalował, jeśli kiedyś było ok. btw. niektóre programy mają swoje skróty, które należałoby wyłączyć, aby nie mieć takich problemów.
  • 0

#7 Glenfiddich

Glenfiddich

Początkujący

• 11 postów

Napisano 19 04 2008 - 16:47

On bardzo mało się zna na komputerach i ma go od niedawna. Często instaluje jakieś programy itd. z płyt np. Click i takie tam, więc pewnie z tamtąd musiało mu się to wziąć. On sam często nie wie co instaluje...

Ok. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, chyba będę mu musiał zrobić format dysku. bo innego wyjścia nie widzę.

Pozdrawiam
  • 0

#8 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 19 04 2008 - 17:05

"On sam często nie wie co instaluje... "
To mi się najbardziej podoba :P

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych