Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne dzwięki z Obudowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 25 04 2008 - 21:39

Od czasu jak zainstalowałem Vistę z obudowy jakby wydobywały się dziwne dzwięki heh :P
Nie wiem może to przez to, że jestem przewrażliwiony i mam w sumie obudowę z siatką więc jakby wszystko na wierzchu było nietłumione przez blachę.
Ale tak jakoś mi jakby piszczało,dzwoniło ale nie jest to piszczenie przecierania się czegoś..Cały czas jest ten dźwięk, jakby chodził jakiś generator czy coś. Śmieszne i ciekawe..Ze sprzętem oczywiście jest wszystko w najlepszym porządku. Może to jakieś drgania metalu , no ale sam nie wiem dlatego napisałem.

hmm..

• 0

#2 krzyhoo

krzyhoo

Admin

• 1 039 postów

Napisano 25 04 2008 - 22:07

może nagraj ten dźwięk, bo nie za bardzo wiem o co chodzi :P
P.S. u mnie np. procek cichutko piszczy/świergoli pod obciążeniem, może to to? :P

• 0

#3 pash

pash

Zaawansowany użytkownik

• 665 postów

Napisano 25 04 2008 - 22:19

Moze dysk? Vista cos miętoli i taki skutek
  • 0

#4 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 25 04 2008 - 22:32

Może dyski się bardziej kręcą pod Vistą? :P Ten dzwięk jest cały czas nawet jak nic nie robię na kompie.
Kurcze nie ma co nagrywać bo to się nie nagra nawet. Ciężko to określić, ale mnie drażni :P Takie coś jakbyście słyszeli cały czas takie piszczenie w uszach jak od ciśnienia, ale o wiele słabsze. Chyba po prostu to wina zbyt dużej ilości wentylatorów w kompie.
A tak odchodząc lekko od tematu czy w Vista dyski się automatycznie zatrzymują jak się na nich nic nie robi? Czasami jak odpalam Everesta lub coś innego słyszę takie jakby stuknięcie charakterystyczne dla dysków. Oczywiście nie mówię o takim czyś co cały czas towarzyszy pracy, podczas ładowania etc.
  • 0

#5 krzyhoo

krzyhoo

Admin

• 1 039 postów

Napisano 26 04 2008 - 01:31

takie piszczenie to chyba zasilacz :P
  • 0

#6 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 26 04 2008 - 08:06

No ale z nim wszystko w porządku..Może to jakiś wentylator? :P Mam ich 5 w środku wliczając ten od zasiłki :P
Aha i to też nie wszędzie tak jest, jak usiądę przed kompem to już tego nie słychać heh. Dobra głupi problem , lepiej zamknąć.
  • 0

#7 Weksel

Weksel

Intel inside

• 646 postów

Napisano 26 04 2008 - 08:35

Może wiatraczki? W zasilaczu albo oudowie? Nasmaruj WD-40 :P
  • 0

#8 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 26 04 2008 - 08:37

No tak też właśnie myślę czy jakiś nie wydaje takich wysokich dźwięków. Za dużo mam otworów w obudowie, i się wydostają :P A nowego sprzętu nie chce mi się jeszcze smarować, bo nie widzę powodów :P
  • 0

#9 pash

pash

Zaawansowany użytkownik

• 665 postów

Napisano 26 04 2008 - 09:01

Masz pasywnie chlodzona karte?
  • 0

#10 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 26 04 2008 - 09:03

Wielki radiator a na nim duży wentylator Asusa :P
http://www.trustedreviews.com/graphics/rev...-EAH3650-TOP/p1
  • 0

#11 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 26 04 2008 - 17:17

Wysokie, ciągłe dźwięki najprawdopodobniej mogą pochodzić z cewek. Są elementami przenoszącymi wysokie częstotliwości.

• 0

#12 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 26 04 2008 - 19:06

Ale to by było chyba cały czas prawda? Poza tym bym to bardzo wyraźnie słyszał a to jest takie coś, że tylko ja słyszę :P
Więc stawiam, że jestem za bardzo wrażliwy na dźwięki :P
Można zamknąć.

• 0

#13 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 26 04 2008 - 19:10

Niekoniecznie, może się to zdarzyć po jakimś czasie użytkowania kompa. Ludzie zwykle radzą, żeby wszystkie cewki na płycie i w zasilaczu wysmarować np. silikonem. Możesz też próbować odłączenia PC-speakera, może to z niego leci ten pisk, tudzież sprawdź czy problem pojawia się z wyłączonym Spread Spectrum.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: piszczenie komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych