Skocz do zawartości

Dżentelmen

OFFLINE Ostatnio: 12 06 2012 13:05
-----

Moje posty

W temacie: [PROBLEM] Wieszający się komputer po formacie.

01 06 2012 - 18:42

Próbowałem edytować i dopisać co nieco nowości jednak nie byłem w stanie, ciągle dostawałem bluescreeny, albo komputer po prostu się wieszał. Proszę Was, jeżeli ktoś potrafi odczytać te raporty niech to zrobi bo ciągle nie wiem za co mam się zebrać. Nie mogę uwierzyć, że zasilacz powoduje te wszystkie problemy.

01 06 2012 - 16:58

Dzisiaj z rana zrobiłem formata i postawiłem system na nowo. Dopiero jestem w trakcie porównania efektu sprzed i po, ale byłoby miło gdyby ktoś pomógł mi dobrać sterownik chipsetu, sprzęt widnieje w pierwszym poście. Na poprzednim systemie nie miałem tego sterownika, przyznam szczerze, że był także lekki burdel, więc sięgnąłem po płytkę i myślę, że będzie jakaś poprawa, oczywiście powiadomię Was o wszystkim wieczorem.

30 05 2012 - 19:21

Pliki wrzuciłem dobrze, w taki sam sposób wrzucałem do odczytu na innym forum i problemu z tym nie było.

30 05 2012 - 18:27

Przed chwilą dostałem bluescreen'a, podrzucę Wam raport i jakby ktoś mógł odczytać i wskazać co było przyczyną na pewno ułatwiłoby nam to zadanie.

http://www.speedysha...Nowy-folder.rar

30 05 2012 - 18:02

Cholera, dzisiaj dostałem nowe pliki od znajomego, które musiałem sprawdzić na serwerze, loguje się, nie mija pięć minut i słyszę stający dźwięk i obraz, więc nie pozostaje nic jak reset. Z góry zdziwiło mnie, że ekran startowy wgrywał się zbyt długo, jednak w końcu doczekałem momentu i wyświetlił się pulpit. Usłyszałem startowy dźwięk windowsa, który zaraz staje wraz z obrazem więc zostaje kolejny reset. Sytuacja powtarzała się jakieś pięć razy więc z nerwów wyłączyłem na dobre komputer, zaraz po tym naciskam guzik i komputer zachowywał się jakby nie mógł złapać pełnych sił, włączał się, ale zaraz gasł, tak kilka razy, dopiero jak odczekałem kilkadziesiąt sekund odpalił i wszystko wróciło do normy. Obawiam się, że panowie wyżej mają rację co do zasilacza, ale czuję tutaj także jakieś powiązanie z kartą graficzną, bo zawieszenia występują już wyłącznie w grach. Rok temu wymieniałem części i jestem rozczarowany ich żywotnością, tym bardziej, że nie mam stuprocentowej pewności, czy gwarancje są jeszcze aktualne, a naprawdę szkoda mi wydać pięćset-sześćset złotych na nowe części.