Witam,
Posiadam dwie instalacje windowsa xp na jednym dysku fizycznym, na dwóch oddzielnych partycjach. Jedna instalacja jest na dysku c natomiast druga na dysku g. Chciałem pozbyć się kompletnie drugiej instalacji. Sformatowałem dysk g, ale podczas uruchamiania windowsa ciągle mam do wyboru jedną z dwóch instalacji(oczywiście ta druga nie rusza po formacie) jak z tego bootmenu usunąć wpis o tej drugiej instalacji, żeby od razu odpalała się pierwsza instalacja z dysku c: ?
z gory dzieki za pomoc
pzdr
Dwie instalacje win xp na jednym dysku, jak usunąć drugą?
Rozpoczęty przez
berni
, 02 02 2008 00:58
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 02 2008 - 00:58
Napisano 02 02 2008 - 01:13
Klikasz prawym na Mój komputer -> Właściwości -> wybierasz zakładkę Zaawansowane -> klikasz na Odzyskiwanie i uruchamianie -> w nowym oknie wybierasz Edytuj
w oknie edytora plik ma wyglądać tak, wyedytuj go i zapisz, wyjdź z edytora i już nie masz listy wybierania
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
No właśnie już było dużo podobnych tematów!
w oknie edytora plik ma wyglądać tak, wyedytuj go i zapisz, wyjdź z edytora i już nie masz listy wybierania
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
No właśnie już było dużo podobnych tematów!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych