Skocz do zawartości

Dwa pytania odnośnie słuchawek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_QooBooS_*

Gość_QooBooS_*

Napisano 25 08 2007 - 21:09

Witam!
Mam dwa pytania:
1. Dlaczego, gdy ruszam myszką, w słuchawkach słyszę takie jakby brzęczenie? Dzieje się to przy każdym ruchu myszką, przy każdym przesunięciu jej nawet o 1 piksel. Brzmi to jakby co 1 piksel w słuchawkach było słychać jeden brzęk, co przy większych odległościach brzmi jak brzęczenie pszczoły. Przy średniej głośności słychać to bardzo słabo, a przy większej lub maksymalnej - dość głośno. Czym jest to spowodowane?

2. Czy jest możliwość odtwarzania tego samego dźwięku (ogólnie wszystkich dźwięków, które odtwarzane są na komputerze) na dwóch słuchawkach jednocześnie? Mam dwie karty muzyczne: Creative SB PCI128 (Ensoniq ES5880) Sound Card oraz tę zintegrowaną z płytą główną (VIA AC'97 Enhanced Audio Controller) oraz dwie pary słuchawek jednakowej firmy. Jeśli da się, proszę o pomoc w ustawieniu tego, gdyż nieraz przydaje mi się to, gdy chcę z kimś obejrzeć film.

Z góry dziękuję za pomoc.

• 0

#2 tath

tath

Obserwator

• 9 postów

Napisano 25 08 2007 - 22:02

brzeczy na ktorej karcie ?

kup zwykly rozdzielacz na jacka, wydatek rzedu 2 zlotych

• 0

#3 Gość_QooBooS_*

Gość_QooBooS_*

Napisano 25 08 2007 - 23:08

Brzęczy na tej zintegrowanej.
  • 0

#4 tath

tath

Obserwator

• 9 postów

Napisano 30 08 2007 - 02:09

Brzęczy na tej zintegrowanej.

zintegrowana karta obciaza procesor i vice versa. Dlatego ja sam zainwestowalem w zwykła karte :).

Warto rowniez sprawdzic czy kabel zasilajacy nie jest zbyt blisko kabla od sluchawek/glosnikow.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych