Jeżeli posiadasz dwa systemy, lub więcej, a jako pierwszy uruchamia się nie ten który byś chciał, lub po nie odpowiednim czasie, albo to i to, możesz to zmienić..
W tym celu należy:
1. Wejdź do Panelu sterowania (Start -> Panel sterowania/ Start -> Ustawienia -> Panel Sterowania).
2. Wybierz "System".
3. Otwórz zakładke Zaawansowane.
4. Kliknij w Uruchamianie i odzyskiwanie...
5. a) Jeżeli chcesz zdefiniować który system operacyjny będzie uruchamiany jako pierwszy, wybierz w Domyślny system operacyjny (strzałka 1 na screen'ie) żądany system.
b ) Jeżeli chcesz, aby wybrany system (patrz podpunkt "a") był uruchamiany automatycznie, odznacz opcję Wyświetl listę
systemów operacyjnych przez (strzałka 2 na screen'ie).
c) Jeżeli chcesz, żeby wybrany przez Ciebie system (patrz podpunkt "a") uruchamiał się automatycznie po pewnym czasie wpisz żądany czas (w sekundach) w rubryce przy Wyświetl listę systemów operacyjnych przez (strzałka 3 na screen'ie).
6. Kliknij OK, aby zatwierdzić zmiany.
Koniec.
Dwa Systemy - Który Pierwszy
Rozpoczęty przez
PC Pogromca
, 10 01 2007 18:44
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 01 2007 - 18:44
Napisano 10 01 2007 - 19:33
A ja Ci powiem że ten Tweak nie działa
Po pierwsze do wyboru mam tylko jeden OS
A po drugie wybieram 30 s. a tak naprawdę jest 10 s. :/
Przecież to raczej ustawienia biosu niż Windowsa
Po pierwsze do wyboru mam tylko jeden OS
A po drugie wybieram 30 s. a tak naprawdę jest 10 s. :/
Przecież to raczej ustawienia biosu niż Windowsa
Napisano 10 01 2007 - 19:56
Ten tweak działa, ale działa tylko wtedy kiedy mamy kilka winów, a ty pewnie próbowałeś zmienić sobie, żeby Linux się uruchamiał po innym czasie.
Napisano 10 01 2007 - 20:43
Ten tweak działa, ale działa tylko wtedy kiedy mamy kilka winów, a ty pewnie próbowałeś zmienić sobie, żeby Linux się uruchamiał po innym czasie.
Dokładnie, piszę więc właśnie że nie sprecyzowałes przeznaczenia artykuyłu
Ale z tymi sekundami trochę dziwne, nieprawdać??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych