Skocz do zawartości

Duath

OFFLINE Ostatnio: 15 08 2008 18:16
-----

Moje tematy

Instalacja Systemu WINDOWS XP.

15 08 2008 - 16:38

Witam.

Jak w temacie posiadam problem z instalacją windowsa XP, który myślę, że dzięki wam zostanie pokonany. Sprawa wygląd tak, iż kupiłem nowy sprzęt a mianowicie płytę główną, procesor, kartę graficzną, pamięć ram. Jedyną częścią, której używam ze starych podzespołów jest Dysk Twardy i CD-Rom. Wszystko dokładnie i precyzyjnie podłączyłem, komputer się włącza. Jednak gdy ma się ładować już Windows, komputer się restartuje. I tak za każdym razem. Na początku myślałem, że to wina złego podłączenia zworek, bądź czegokolwiek. Specjalista powiedział mi, że to nowa płyta, praktycznie bezzworkowa i problemem jest, że nie instalowałem do nowego sprzętu systemu Windows. Faktycznie, stwierdziłem, że może to być właśnie to, skoro płyta główna i reszta nie mają jeszcze wgranych do siebie sterowników. Zatem ustawiłem w BioSie bootowanie z Cd-Romu jako 1st. Płytka z Windowsem znajduje się już w środku, po uruchomieniu komputera, przechodzi do szukania z cd bootowanych obiektów i po chwili ładuje się napis : "Wcisniecie dowolnego klawisza spowoduje rozruch CD" Czyli tak jak powinno być. Jednak za każdym razem, jak poczekam albo klikne dowolny klawisz, komputer nie czyta płyty i nie mogę dojść do panelu, tylko uruchamia się dalej a w efekcie resetuje, tak jak na początku wspomniałem.

Nie wiem czy ma to za znaczenie, ale płyta główna to ASRock K7S41.
Próbowany Windows, to Windows XP +SP2.

Z góry dziękuje i prosiłbym o pomoc...

Pozdrawiam, Duath.