Skocz do zawartości

Domin08

OFFLINE Ostatnio: 05 04 2010 21:50
-----

Moje posty

W temacie: Windows 7 - problem z BIOS'em

02 04 2010 - 15:49

Jeszcze raz powtarzam: zworkę do resetu biosu masz na płycie, ta z tyłu jest jako dodatkowa dla Overclockerów co by nie trzeba było za każdym razem rozbierać kompa, gdzie jest ta zworka masz opisane w manualu (książeczce, instrukcji użytkownika, user guide), generalnie to dziwię się, zabierasz się za update biosu nie wiedząc gdzie jest reset biosu? Gdy chcesz zresetować bios wyciągając bateryjkę to musisz się uzbroić w cierpliwość bo i czasem nawet 0.5h nie wystarcza. Myślę, że trochę więcej rozjaśniłem.

znalazłem, zrobiłem, poczekałem i nic.

"proszę podpowiedz mi czy mam zabrać cały zestaw, czy może samą płytę?
gdzie znajduje się najbliższy serwis DFI? w Warszawie"

jeśli nie masz innego pomysłu, proszę pomóż mi w tej kwestii

po pewnych próbach i przeczytaniu instrukcji, trafiłem na coś nowego.
A mianowicie, jeśli podczas uruchamiania komputera kilkukrotnie wcisnę klawisz F1, pojawia się takie o to komunikat :

http://zapodaj.net/f8afdbf0a7ac.jpg.html

po czym komputer samoczynnie trzy razy włącza i wyłącza się.
za czwartym razem proces włączania trwa ok 1min (wcześniej ok. 5s) i dalej pojawia się znana wcześniej sytuacja.

02 04 2010 - 14:25

Spróbuj jeszcze raz zresetować bios, tylko po co bateryjką to robisz, przecież na płytach jest zworka, w dfi nawet z tyłu, co by nie rozkręcać obudowy, pamiętaj o odłączeniu kabla zasilającego 220V od zasilacza i odczekaniu ok 1 min.

nie mam pojęcia gdzie jest ta zworka "z tyłu"

lecz zrobiłem to o co prosiłeś z bateria, dalej nic

02 04 2010 - 14:14

A przy starcie komputera również nie reaguje na przyciśnięcie klawisza "del"? Jeśli nic nie możesz zmienić ani wejść do biosu to czeka cię wycieczka do serwisu do przeflashowania biosu.

niestety nie reaguje.

proszę podpowiedz mi czy mam zabrać cały zestaw, czy może samą płytę?
gdzie znajduje się najbliższy serwis DFI? w Warszawie

dzięki z góry