Skocz do zawartości

Dawidpc

OFFLINE Ostatnio: 26 10 2008 19:29
-----

Moje tematy

Ulepszenie starego Pc do 1200zł.

02 08 2008 - 17:51

Chciałbym coś w tym zestawie coś ulepszyć xD . Co proponujecie, bo aktualnie mam Windows Vista Home Premium. Chciałbym również mieć możliwość otwierania biblioteki DIRECTX 10, co moja kata graficzna nie morze zrobić. Też chciałbym, żeby to była konfiguracja Pc na 3-4lat( jak to możliwe, a jak to niemożliwe to choć na 2 lata - 1 rok) ( może nie taki stary, ale czas na zmiany, bo procek hamuje Vistę i mocne gry, a karta graficzna choć dobra, to za rok raczej nie otworzy dobrych tytułów) ( grałem w Wiedźmina pierwszy raz się zawiesił, a drugi raz chodził, ale ciął się ) Oto mój zestaw:

Płyta główna - GIGABYTE GA-M55-S3 nForce 550 secket AM2
Procesor - AMD Athlon 64 3800+ Box (AM2)
Dysk twardy - HDD Caviar 160GB WD1600YS SATA2 16MG CACHE
Pamięć RAM - GOODRAM DDR2 1024MG PC667 DUAL 2x512
Karta graficzna - Gigabyte GeForce 7600GS 512MG DDR2/128BIT TY/DVI PCI-E (Silent Pipe) (Turbo Force)
Obudowa - ATX 400W

Zastanawiałem się nad Ati Radeon HD48xx, a procek chciałem zmienić na dwurdzeniowy AMD, ale może na przyszłość AMD Phenoma X4..
Właśnie dlatego chciałbym porady od was. ^_^ xD
Nie umiem podkręcać. Dziękuje za porady xD xD :) :) :) :) :) :)

Komputer będzie służył do grania( codziennie ), ale również czasami do oglądania filmów, jako biuro lub centrum multimedialne.
Przepraszam jak ten temat dałem w złym Forum, jak źle dałem chciałbym, żeby ktoś go przeniósł, a jak w ogóle te pytanie nie pasuję do forum to chciałbym w takim razie, żeby ktoś usuną ten temat ( nie chcę śmiecić forum ). Jak tak się stało to bardzo was przepraszam ( jestem nowym użytkownikiem ), a jak popełniłem kilka błędów w tym temacie to również bardzo przepraszam.