Witam,
Mój problem polega na niemożności utworzenia wirtualnego napędu w DAEMON TOOLS 4.10.
Instalacja programu przebiegła bezproblemowo. Natomiast razem z uruchomieniem programu widzę błąd: "Unable to add adapter. Registry access error". Program, mimo tego, uruchamia się i daje znać o sobie w Menedżerze zadań oraz wyświetla ikonkę tray'u. Z kliknięciem na ikonkę program wyrzuca błąd: "Virtual SCSI driver not detected". Na tym kończy się działanie Daemon'a. Wszelkie rozwiązania problemu z Google nie skutkują. Nie mogę też przeinstalować programu, program instalacyjny twierdzi, że: "Setup is unable to validate installation"
Dodam, że przedtem Daemon nawet się nie chciał uruchomić lecz wystarczyło zaktualizować SPTD.SYS
Czyżby brakowało plików tego programu? Proszę o pomoc.
DAEMON TOOLS 4.10: virtual SCSI driver not detected
Rozpoczęty przez
dariosso
, 04 12 2007 18:54
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 12 2007 - 18:54
Napisano 04 12 2007 - 19:01
Miałem to samo i pomogła jedynie zmiana na Deamona z serii 3
Zobacz.
Napisano 04 12 2007 - 20:01
U mnie zawsze aktualizuje sterownik SCSI jeszcze przed instalacją programu, potem reboot i dopiero instalacja Daemon'a.
Napisano 04 12 2007 - 20:31
Chciałbym spróbować z Daemonem v.3 ale nie wiem, jak mogę odinstalować tego
Napisano 05 12 2007 - 15:48
Normalnie usuwasz, przeczyszczasz rejestr, następnie instalujesz wersję 3xx i już.
Napisano 05 12 2007 - 18:37
Tak, działa! Wersja 3.47, nowszej trójki nie znalazłem.
GURAL,
Bardock!
EDIT:
Oops, NFS Pro Street nie uruchamia się: "Wykryto niezgodność z programem emulującym".

Co Wy na to?
EDIT:
Oops, NFS Pro Street nie uruchamia się: "Wykryto niezgodność z programem emulującym".
Co Wy na to?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych