Witam. Mam zasilacz 400W jak w temacie. Taki zestaw:
- procesor Pentium D 2*2,8Ghz
- karta graficzna 7800 GTX 256MB (głównie chodzi mi o karte bo właśnie ją wymieniłem i z zasilacza tak dziwnie pachnie:)
- dysk 40GB
- DDR2 1*1gb + 1*512mb
- plyta glowna nie wiem jaka
Przepraszam ale zbytnio nie znam sie na kompach (co chyba juz zauwazyliscie:P ). Proszę więc o odpowiedź czy ten zasilacz jest wystarczający? Dodam, że nie jest on z jakiejs znanej firmy. Pzdr.
Czy zasilacz 400W to wystarczająco?
Rozpoczęty przez
malewar
, 05 09 2007 18:07
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 09 2007 - 18:07
Gość_unitraxxx_*
Napisano 05 09 2007 - 19:16
dobry zasilacz 400w. wystarczy i jeszcze będzie duży zapas mocy// natomiast z tego co piszesz mogę wywnioskować że zasilacz jaki posiadasz jest miernej jakości- proponowałbym jego wymianę- dobre i tanie zasilacze to delta/forton 400w. z allegro- jest to naprawdę kawał świetnej roboty- cena 60zł nie jest chyba zbyt wysoka??- wymieniając zasilacz na porządny ubezpieczysz sprzęt od uszkodzeń
Napisano 05 09 2007 - 19:58
Jest on firmy akyga, też kosztował 60zł w vobisie.
Gość_unitraxxx_*
Napisano 05 09 2007 - 20:37
Akyga, Codegen, ColorSit, Feel, Fever, Impet, Linkword, L&C, Logic, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Platin Power, Powercomp, Procomp, Q-tec, Rubikon, Ropla, Tracer, Tronje
są to puszki z kablami nienadające się do zasilania komputera- nie można porównywać tych wynalazków z Deltą
ma ona dużo lepsze warunki prądowe niż ww. "urządzenia" jej waga to około 2 kilo- jakość swoje waży
natomiast waga tych wynalazków nierzadko jest niższa niż 1 kilo, delta(lub ewentualnie forton) zapewni ci bezpieczeństwo podzespołów- "jadąc" dalej na tej akydze narażasz się na uszkodzenie podzespołów(w najgorszym wypadku całkowite spalenie komputera)
a tutaj historie ludzi którym komp się spalił przez zasilacz:
http://community.tomshardware.pl/comments....4789&page=1
są to puszki z kablami nienadające się do zasilania komputera- nie można porównywać tych wynalazków z Deltą
ma ona dużo lepsze warunki prądowe niż ww. "urządzenia" jej waga to około 2 kilo- jakość swoje waży
natomiast waga tych wynalazków nierzadko jest niższa niż 1 kilo, delta(lub ewentualnie forton) zapewni ci bezpieczeństwo podzespołów- "jadąc" dalej na tej akydze narażasz się na uszkodzenie podzespołów(w najgorszym wypadku całkowite spalenie komputera)
a tutaj historie ludzi którym komp się spalił przez zasilacz:
http://community.tomshardware.pl/comments....4789&page=1
Napisano 06 09 2007 - 11:19
co do fortonów to podchodź ostrożnie, na allegro pojawiła się felerna seria, padają jak muchy po kilku miesiącach.
delty możesz brać spokojnie, sprawdza tylko okres gwarancji
delty możesz brać spokojnie, sprawdza tylko okres gwarancji
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych