Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy zasilacz 400W to wystarczająco?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 malewar

malewar

Nowy

• 2 postów

Napisano 05 09 2007 - 18:07

Witam. Mam zasilacz 400W jak w temacie. Taki zestaw:
- procesor Pentium D 2*2,8Ghz
- karta graficzna 7800 GTX 256MB (głównie chodzi mi o karte bo właśnie ją wymieniłem i z zasilacza tak dziwnie pachnie:)
- dysk 40GB
- DDR2 1*1gb + 1*512mb
- plyta glowna nie wiem jaka

Przepraszam ale zbytnio nie znam sie na kompach (co chyba juz zauwazyliscie:P ). Proszę więc o odpowiedź czy ten zasilacz jest wystarczający? Dodam, że nie jest on z jakiejs znanej firmy. Pzdr.

• 0

#2 Gość_unitraxxx_*

Gość_unitraxxx_*

Napisano 05 09 2007 - 19:16

dobry zasilacz 400w. wystarczy i jeszcze będzie duży zapas mocy// natomiast z tego co piszesz mogę wywnioskować że zasilacz jaki posiadasz jest miernej jakości- proponowałbym jego wymianę- dobre i tanie zasilacze to delta/forton 400w. z allegro- jest to naprawdę kawał świetnej roboty- cena 60zł nie jest chyba zbyt wysoka??- wymieniając zasilacz na porządny ubezpieczysz sprzęt od uszkodzeń

• 0

#3 malewar

malewar

Nowy

• 2 postów

Napisano 05 09 2007 - 19:58

Jest on firmy akyga, też kosztował 60zł w vobisie.
  • 0

#4 Gość_unitraxxx_*

Gość_unitraxxx_*

Napisano 05 09 2007 - 20:37

Akyga, Codegen, ColorSit, Feel, Fever, Impet, Linkword, L&C, Logic, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Platin Power, Powercomp, Procomp, Q-tec, Rubikon, Ropla, Tracer, Tronje

są to puszki z kablami nienadające się do zasilania komputera- nie można porównywać tych wynalazków z Deltą

ma ona dużo lepsze warunki prądowe niż ww. "urządzenia" jej waga to około 2 kilo- jakość swoje waży

natomiast waga tych wynalazków nierzadko jest niższa niż 1 kilo, delta(lub ewentualnie forton) zapewni ci bezpieczeństwo podzespołów- "jadąc" dalej na tej akydze narażasz się na uszkodzenie podzespołów(w najgorszym wypadku całkowite spalenie komputera)

a tutaj historie ludzi którym komp się spalił przez zasilacz:
http://community.tomshardware.pl/comments....4789&page=1
  • 0

#5 sklsk

sklsk

Stały użytkownik

• 232 postów

Napisano 06 09 2007 - 11:19

co do fortonów to podchodź ostrożnie, na allegro pojawiła się felerna seria, padają jak muchy po kilku miesiącach.
delty możesz brać spokojnie, sprawdza tylko okres gwarancji

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych