Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy warto zmienić system?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Raz

Raz

Początkujący

• 15 postów

Napisano 24 09 2008 - 13:47

Obecnie używam Windowsa Xp i ze względu na komputer nie mam zamiaru go zmieniać, ale niedługo mam zamiar kupić sprzęt, który bez trudności powinien pociągnąć Vistę (2 rdzenie, 4gb ramu...).
Pytanie: czy Vista jest naprawdę tak zła jak słyszałem? Czyli bez przerwy się zawiesza, psuje i nie da się na niej komfortowo pracować? Lepiej będzie zostać na sprawdzonym, dającym się ścierpieć Xp, grać na 3gb ramu i dx9 czy może przesiąść się na Vistę, mieć 4, a nie 3gb ramu i grać na dx10? Warto zmieniać system dla directa i ramu? Nie pożałuję?

Pozdrawiam

• 0

#2 timmy

timmy

Zaawansowany użytkownik

• 624 postów

Napisano 24 09 2008 - 13:53

żeby miec 4gb ramu wystarczy zainstalowac XP Proffesional 64bits

• 0

#3 Raz

Raz

Początkujący

• 15 postów

Napisano 24 09 2008 - 14:00

Podobno jest bardzo nieudany, ale sam nie wiem już co myśleć o tych systemach.
  • 0

#4 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 24 09 2008 - 16:57

XP 64 to się nadaje na śmietnik..Nie instaluj nawet tego shit'u. Temat tego systemu był już poruszany...
  • 0

#5 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 24 09 2008 - 18:24

j/w chcesz miec klopoty zainstaluj XP X64. Co do Visty to bez przesady- to dobry system i jezeli jest oryginalny nie ma z nim najmniejszych poblemow- wiekszosc ludzi slyszy zabobony od kolegi, ktory wie od kolegi i pozniej opowiadaja dziwne opowieci nie majac zielonego pojecia o czym mowia. Smialo mozesz ja instalowac na nowm sprzecie i nie bedzie problemu z kompatybilnoscia
  • 0

#6 Raz

Raz

Początkujący

• 15 postów

Napisano 24 09 2008 - 23:39

No właśnie nic co słyszałem o Viscie nie było z wiarygodniejszego źródła niż "kolega" i dlatego chciałem usłyszeć Wasze zdanie. Dzięki wszystkim.
  • 0

#7 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 24 09 2008 - 23:57

Kup Vistę 64bit Home Premium, i o nic Cię więcej głowa nie będzie bolała..To naprawdę bardzo dobry system, jeśli ma się na niego warunki.
  • 0

#8 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 25 09 2008 - 09:31

Pytanie: czy Vista jest naprawdę tak zła jak słyszałem? Czyli bez przerwy się zawiesza, psuje i nie da się na niej komfortowo pracować? Lepiej będzie zostać na sprawdzonym, dającym się ścierpieć Xp, grać na 3gb ramu i dx9 czy może przesiąść się na Vistę, mieć 4, a nie 3gb ramu i grać na dx10? Warto zmieniać system dla directa i ramu? Nie pożałuję?

Na dx10 na dzień dzisiejszy praktycznie nie ma gier pod dx10. To co jest, różni się od wersji dx9 jakimis drobnymi szczegółami, a ma 2xwiększe wymagania. Róznicy miedzy 3,25 GB ramu a 4GB też w zasadzie nie widać. Dlatego na obecną chwilę nie widze specjalnie sensu w przechodzeniu na vistę, nie jest juz może taka zła jak początkowo, ale jednak xp jest stailniejszy, sprawdzony i praktycznie nie ma z nim żadnych problemów. Natomiast w przyszłości, prędzej czy później, trzeba się liczyć z przejściem na vistę, daltego jeśli kupujesz system to raczej brałbym już jednak vistę.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych