Skocz do zawartości

Zdjęcie

Częste bóle głowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kasiamaltaj

kasiamaltaj

Nowy

• 1 postów

Napisano 16 08 2011 - 15:48

Od pewnego już czasu doskwierają mi bóle głowy są one na tyle częste, że zaczęłam się martwić czy to może nie rak? Sama odżywiam się bardzo zdrowo, uprawiam sport i często przebywam na dworze, jednak widzę że coś złego zaczyna się ze mną dziać. Czy częste bóle głowy to już nowotwór?

[uwaga=Bamber]
Skasowałem kryptoreklamę
[/uwaga]

Użytkownik Bamber edytował ten post 16 08 2011 - 23:02

• 0

#2 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 16 08 2011 - 16:47

Nie to tag zwane migreny, przyczyn migreny mogą być różne. Ja mając lata 22 do 40 roku życia miewałem takie bóle głowy przy zmianach pogodowych im gwałtowniejsza zmiana tym silniejszy ból a wiąże się to na tle reumatycznym, czyli wszelkim przeziębieniom. Szczególnie zatoki jest to na skutek lekkiego przeziębienia głowy z prawej lub lewej strony. I zaczyna nam z nosa lecieć katar lub częste zatykanie się nosa. Oczywiście najlepiej w takim przypadku pójść do lekarza na prześwietlenie głowy a wskazana była by tomografia.

• 0

#3 Saletra

Saletra

Zaawansowany użytkownik

• 937 postów

Napisano 16 08 2011 - 20:44

Tak, prawdopodobne są migreny, które ja (chyba) miewam bez wyraźnego powodu. Piszę chyba, bo musiałem sam się zdiagnozować, bo House'a u nas w Polsce nie uświadczy. Byłem u rodzinnego, laryngologa, miałem tomografie, byłem u neurologa (czekałem dobre kilka miesięcy na wizytę) i nikt nic nie potwierdził ani nie zaprzeczył.

#4 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 16 08 2011 - 22:24

Migreny czyli inaczej chroniczne (częste) bóle głowy są też choroba dziedziczną która ujawnia się w różnym wieku danego osobnika.
  • 0

#5 kowal343

kowal343

Początkujący

• 10 postów

Napisano 10 09 2011 - 17:20

bol glowy to nie od razu nowotwor :] moze pijesz za malo wody? jesli sie tak martwisz, to najlepszym rozwiazaniem bedzie jednak isc do lekarza. lekarz najpredzej rozwieje twoje watpliwosci:] :]

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych