Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czarny ekran podczas grania.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Flasher18

Flasher18

Obserwator

• 5 postów

Napisano 24 11 2009 - 15:08

Witam wszystkich.

Opiszę dokładnie problem z komputerem. Pierwszy raz spotkałem się grając w grę King Kong, tylko, że tutaj wystąpił problem z dźwiękiem, zapętlił się, natomiast drugi raz pojawiło się to podczas grania w Call of Duty Modern Warfare 2.
Od razu mówię, że obie gry są oryginalne.

Więc tak, w tej drugiej grze pojawił się czarny ekran, po prostu idę i nagle czarny ekran, słychać muzykę z gry przez jakiś czas, normalnie, bez żadnych zacięć, po czym lampka na monitorze miga, tak jakby komputer był w spoczynku. Nie da się nic zrobić, trzeba przytrzymać przycisk restart, po czym komputer się wyłącza, bo same naciśnięcie przycisku restart nic nie daje, tak jakby komputer nie reagował, a lampka od dysku (czerwona) nie miga, w ogóle. Po tym jak uruchomię komputer ponownie jest pipnięcie i pojawiają się dwie informacje, F1 - wejdź do BIOS'u i ustaw wedle swoich upodobań czy jakoś tak, to było z angielskiego, nie zdążyłem zobaczyć oraz F2 - załaduj podstawowe ustawienia BIOS'u. Dokładnie taki sam komunikat zobaczyłbym, bo dobrze o tym pamiętam, jak próbowałem podkręcać komputer i po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii pojawiają się przy uruchomieniu komputera takie same 2 komunikaty.

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, byłbym bardzo wdzięczny jakby się podzielił nimi ze mną.

Pozdrawiam i bardzo dziękuję.

Sprzęt jaki posiadam, być może pomoże.

E6850 3GHz 4MB Cache
Asus P5K Chipset P35 ICH9
EVGA 8800GTS 640MB 320Bit
4GB DDR2 800MHz (2x2GB) Kingston HyperX, timingi ustawione standardowe 5-5-5-15 i częstotliwość 667MHz, bo myślałem, że po podkręceniu to występuje, miałem przedtem 800MHz i jak wyżej timingi na napięciu 2V.
HE103UJ 1TB Samsung
Zasilacz Chieftec 620W

Komunikaty, które wystąpiły podczas uruchomienia komputera, kiedy były te błędy to:
Press F1 to Run SETUP.
Press F2 to load default values and continues.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych