Skocz do zawartości

Crom

OFFLINE Ostatnio: 20 07 2007 15:37
-----

Moje posty

W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza

19 07 2007 - 15:49

Witam, dzisiaj rano przy odpalaniu komputera wystapil "maly" problemik. Po prostu komputer odmowil posluszenstwa. Po nacisnieciu przycisku power komputer nie reaguje. Tzn. wlacza sie wentylator na procku, ten na karcie tez, ale nie uruchamia sie nic innego, nie slychac nawet charakterystycznego "pipniecia". NIc sie innego nie dzieje tylko czarny ekran monitora (monitor dziala:P) Ze wzgledu na rozruch wentylatorow wykluczylem awarie zasilacza, wydaje sie byc w porzadku. Porozlaczalem wszystkie kable w srodku i podlaczylem je od nowa, wypinalem kable zasilajace plyte glowna, wyciagalem baterie z plyty, sciagnolem i przeczyscilem radiator i wentylator. Po prostu ie wiem co moglo sie zepsuc. Komp jeszcze wczoraj hulal jak marzenie i nie mam pojecia co sie dokladnie stalo. Moze sie przegrzal i cos sie spalilo.
Jesli macie jakis pomysl co do tego ktora z czesci kompa wysiadla to piszcie, moge w sumie pojsc z nim do kumpla i posprawdzac jego czesciami czy cos dziala.

komp to: Asus K7N-e, athlon 300+, 1G ramu w 2 kosciach Geila nie pamietam taktowania, Gforce 6600, zasilacz niestety tracera, dysk WD 80G

Za konsultacje mozna dostac browara na terenie calego wroclawia. ;)