Witam,
Mam poważny problem z komputerem,
Otoz w lipcu kupiłam sobie nowy komuter 9sama wybierałam czesci. A SA to ;
-procesor inlet core quad
-plyta glowna Abit 35
- karta muzyczna Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Wlasciwie chodzi tu o kate muzyczna. Działała przez 2 miesiace poczym cos zaczęło się sypac, bo po wlaczeniu komputera karta zaczela sza;lec i wydawac odgłosy – trzaski i piski, tak, ze nie było nic slyczac i ogolnie były takie odgłosy jakby komputer mialby się zaraz rozwalic. Pojechałam do komutronika i sprawdzili kare, było to samo, wiec stwierdzili, ze odsyłają karte do naprawy. Wczoraj dostalam zupełnie nowa bo tamtej nie dalo się naprawic.
Wszystko było super- do dzis , po wlaczeniu sprzętu znowu to samo, karta znowu mi padla. Jest to samo, trzaski, piski. 2 now karta się zepsuła po 1 dniu. Zastanawiam się gdzie leży problem (((((((((((((((((?
Sterowniki były wczesniej wgrywane, a teraz znowu jest klapa. Co z tym zrobic? Jaka może być przyczyna ?
Dodam, ze karta zintegrowana dziala pieknie i jest dźwięk, wiec to nie głośniki
Proszę pomozcie !
Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Rozpoczęty przez
anarola1
, 30 11 2007 01:18
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 11 2007 - 01:18
Napisano 30 11 2007 - 02:15
Sprawdź tą kartę na innym komputerze,jeśli problem nadal wystąpi to kartę reklamuj w sklepie.
Napisano 30 11 2007 - 14:46
Czy to moze byc przez plyte glowna? Czy mozliwe, ze plyta jest zepsuta/zwarcia/ i niszczy karty dzwiekowe?
Na poczatku nie przywiazywaklam do tego uwagi, ale nawet kiedy karta byla w naprawie to komputer niekiedy dziwnie sie zachowywal. Czasami slyszalam jakby zwarcie, tzn taki zgrzyt ...
Na poczatku nie przywiazywaklam do tego uwagi, ale nawet kiedy karta byla w naprawie to komputer niekiedy dziwnie sie zachowywal. Czasami slyszalam jakby zwarcie, tzn taki zgrzyt ...
Napisano 30 11 2007 - 15:11
Próbowałeś włożyć kartę dźwiękową w inny port PCI na płycie głównej?
BTW. Jaki posiadasz zasilacz? Często kiepski zasilacz powoduje podobne problemy. U mnie na przykład na Codegen'ie 300W kości pamięci RAM się paliły. Powodem był nieszczęsny zasilacz.
U Ciebie może być podobnie
BTW. Jaki posiadasz zasilacz? Często kiepski zasilacz powoduje podobne problemy. U mnie na przykład na Codegen'ie 300W kości pamięci RAM się paliły. Powodem był nieszczęsny zasilacz.
U Ciebie może być podobnie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych