Skocz do zawartości

Zdjęcie

Crash dump

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zathanel

Zathanel

Nowy

• 4 postów

Napisano 17 04 2008 - 15:57

Witam. Mam problem. Otóż mam laptopa HP od sierpnia i ostatnio zaczął się "popisywać". Regularnie ( uciazliwie czesto) pojawia się niebieski ekran z tekstem o power driver failure i crash dump memory, po czym wspanialomyslnie sie restartuje. Skanowałem dyski aktualnym nodem i nic nie wykrył. Trudno żeby sie zakurzył wewnatrz tak szybko, nie wyglada zeby sie przegrzewał, przynajmniej nie bardziej niz na poczatku. Zastanawiam się, czy przyczyną mogą być urzadzenia USB, podpiete mam maleństwo od bezprzewodowej myszki i blue connect (poczatek awari zbiega się mniejwięcej z datą jego kupna - nie wiem czy to przypadek) i czesto poodlaczam iPoda czy pendrive (ale, co ciekawe nie restartuje mi sie gdy mam wszystkie trzy USB zajete). Teraz nie wiem, czy pomysleć o zasilaniu (możecie cos poradzić?), macie chłodzącej (popinanej pod USB wiec chyba nie najlepsze rozwiązanie) czy jeszcze cos innego. Z góry dziękuję.

Aha, i z tego co widzialem w necie problem ten dotyczy włączanie, wyłączanie czy wychodzie z hibernacji. U mnie pojawia się w czasie kiedu pisze w Wordzie lub tak sobie z nienacko kiedy sie odwróce albo pojde do kuchni pokoju. :D

• 0

#2 Zathanel

Zathanel

Nowy

• 4 postów

Napisano 27 04 2008 - 15:56

Nikt mi nic nie podpowie?

• 0

#3 Gość_Wojtex16_*

Gość_Wojtex16_*

Napisano 27 04 2008 - 20:54

Proponuje sprawdzić pamięć ram programem GoldMemory czy MemTest, też jest w windowsie vista programik do testowania ramu: wejdz do Panelu Sterowania | Narzędzia administracyjne | narzędzie diagnostyczne pamięci i tu juz bedziesz wiedział co robić dalej.
  • 0

#4 Zathanel

Zathanel

Nowy

• 4 postów

Napisano 07 05 2008 - 17:26

Sprawdzilem narzedziem z panelu oraz jednym z tych programów. Wszystko jest w porzadku. To nie jest kwestia pamieci (moj znajomy mial podobny problem i wyjmowanie ramu bylo jedynym sposobem zeby uruchomic kompa, ale w moim przypadku to nie to). Chodzi mi o to, czy kilka pobierających sporo energii urzadzen, podłączonych do komputera może sprawić skoki, które skutkują "driver_power_failure". W starszych lapach np. zeby podłączyc blueconnecta usb trzeba odinstalowac cd-rom, gdyż kolektora nie jest w stanie zasilic obu urzadzen. Czy te wszystkie gadzety, które mam u siebie, moga wywolywac takie problemy. Naprawde, fajnie by bylo gdyby ktos mi podpowiedzial, bo to sie staje irytujące...
  • 0

#5 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 07 05 2008 - 17:34

**tekst usunięty** nie przeczytałem dokładnie i walnąłem babola :D
Słuchaj zanieś tego Lapka do serwisu HP, nie łatwiej będzie?
Już prawie miesiąc mija a Ty nadal czekasz na pomoc z forum? dziwne trochę..
A poza tym problem może być spowodowany jakimś wadliwym urządzeniem, który podpinasz.
  • 0

#6 Zathanel

Zathanel

Nowy

• 4 postów

Napisano 07 05 2008 - 18:47

Hmm... gdybym kupil tego lapa w Polsce lub miał miedzynarodową gwarancję to bym go zaniosł. Serwis to ostateczność, gdyż jak nie bede mial kompa (przede wszystkim netu) to bedzie krucho. Wiecie jak sie dzisiaj pracuje. Dwa, to nie jest cos, co uniemożliwia mi normalna praca. Czasami po prostu meczy. Inne serwisy toloteria. Zaszedlem przy okazji to typa, a ten z jakąs wyjątkową powagą a wrecz przerażeniem wymalowanym na twarzy spytał się : Moze ma pan wirusa? Rece mi opadły..... Coz, dzieki za pomoc.
  • 0

#7 Sokolwrc

Sokolwrc

Nowy

• 1 postów

Napisano 14 06 2008 - 20:40

Witam!
Na początku przepraszam że odnawiam temat, ale przeszukałem już wszystko w necie i nic nie znalazłem.

Przechodząc do sedna sprawy... Moja Vista szaleje... Co jakiś czas mam 3 razy po rząd Crash Dump-a. Najczęściej się to zdarza po tym jak wywali mnie z Anno 1701. Próbowałem Testować pamięć ale nie pokazało mi raportu. Prosiłbym o pomoc bo nie chce kupować nowej pamięci bez pewności.

Z góry wielkie dzięki,
Sokolwrc

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych