Skocz do zawartości

CptPL

OFFLINE Ostatnio: 04 12 2011 01:43
-----

Moje tematy

Problem z uruchomieniem komputera

03 12 2011 - 20:39

Witam

Parametry komputera:
Procesor- C2D E6420
Płyta gł- Asus P5B
RAM- 3 GB Patriot 800Mhz
Karta graficzna- Asus GeForce 8800 GTS 320 MB
Zasilacz- MODECOM MC 620W CARBON(kupiony nie cały rok temu)

Mój problem z komputerem wygląda tak:
Grałem dzisiaj w najnowszego assasina i nagle pojawił się różowy ekran komputer się zaciął więc go zrestartowałem niestety już się nie uruchomił tzn. po naciśnięciu przycisku power uruchamia się ale na monitorze nic się nie pojawia prawdopodobnie karta nie wysyła żadnego sygnału jednak sprawdziłem czy w ogóle chodzi i okazało się że wiatraczek z karty kręci się na początku wolno ale po chwili przyśpiesza zauważyłem jeszcze że komputer jakby się po dosłownie 5-10 sekundach restartował przynajmniej tak zachowują się diody na klawiaturze bo naraz wszystkie robią te pojedyncze mignięcie. W tej chwili nie mam możliwości wzięcia karty i sprawdzenia gdzieś na innym komputerze. Z innych rzeczy zrestartowałem bios, sprawdziłem ram, zasilacza jednak nie mam jak sprawdzić a to pewnie wina albo grafiki albo zasilacza. Mam jeszcze jedną prośbę jeżeli okazało by się że to jednak problem z kartą graficzną proszę o poradę jaką teraz najlepiej kupić tak do kwoty 300zł. A może poszukać na allegro takiego geforce'a jak mam bo ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony no ale wiadomo nowej już nie kupie a używana to jednak używana.

Z góry dzięki za pomoc