Witam was mam taki problem który doprowadza mnie po prostu do szału już nie mogę wytrzymać.Od jakiegoś czasu przy włączaniu komputera to przez jakieś pięć minut ciągle coś strzela jak by jakieś napięcie z częstotliwością około 2 razy na sekundę.Do tego dochodzą jeszcze restarty kompa później nieraz wyskakuje na czerwono system faild no i po wszystkich akcjach komputer gdzieś po około 10 minuta się włącza i wszystko chodzi normalnie,ale te problemy są zawsze jak go włączam,myślałem że to coś z dyskiem ale jak odłączyłem napięcie dysku to nadal było słychać te strzelanie,na pewno nie jest to wiatrak ponieważ był czyszczony cały komputer i również jak zatrzymałem wiatrak to było słychać te strzelanie próbowałem namierzyć skąd bierze się ten dźwięk ale nie mam pojęcia sprawdzałem dyski,dvdrom,cdroom,wiatrak ale to nie to.Proszę może ktoś z was wie od czego to jest i jak to naprawić z góry dziękuje i pozdrawiam.
mój komputer :
NVIDIA GeForce4 MX 440
Intel Celeron CPU 1.80 GHz
512 MB RAM
przykro mi ale nie wiem jaka płyta główna ponieważ pies zjadł mi pudełko :/ a ja już nie pamiętam wiem że to była Asrock lecz nie wiem jaki model.
Pozdrawiam.
Coś mi strzela w komputerze
Rozpoczęty przez
Drago
, 16 12 2007 13:04
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 12 2007 - 13:04
Napisano 16 12 2007 - 13:06
A zasilacz ?
Masz mozliwość pozyczyć od kogos inny i podłaczyć do siebie ?
Masz mozliwość pozyczyć od kogos inny i podłaczyć do siebie ?
Napisano 16 12 2007 - 13:21
No właśnie raczej nie,zasilacz był kupowany jakiś rok temu i wszystko działało do tego czasu to już mi się dzieje z miesiąc. :(Taki mam zasilacz : Deer DRC400 ATX
Napisano 16 12 2007 - 13:22
A to własciwie nic nie oznacza, że był kupowany rok temu. Urządzenia, nawet te najlepsze, się maja prawo zepsuć bo są tylko ... urządzeniami
Napisano 16 12 2007 - 13:25
No w sumie prawda.Nie wiem co ja mam z tym komputerem może zrobić bios nowy wgrać tylko że nigdy tego nie robiłem
Napisano 16 12 2007 - 13:30
Ja na razie odpuściłbym sprawy programowe bo małe jest prawdopodobieństwo tego, że to bios ewentualnie jakieś jego ustawienia wymuszają strzelanie. Wylgląda to na problem czysto sprzętowy i w tym kierunku bym ruszył. A że zasilacz najwięcej takich elementów, które ze strzelaniem się mi kojarzą, zawiera to moja pierwszą myslą jest taki a nie inny kierunek poszukiwań.
No ale fakt - to Ty wiesz jak wygląda to strzelanie - ja niekoniecznie (może wyobraźnie mam za małą albo Tequili brak
)
No ale fakt - to Ty wiesz jak wygląda to strzelanie - ja niekoniecznie (może wyobraźnie mam za małą albo Tequili brak
Napisano 16 12 2007 - 14:47
na Twoim miejscu wymieniłbym jak najszybciej zasilacz, bo to może być jakieś przebicie
w dodatku te restarty i badziewny zasilacz...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych