Skocz do zawartości

Zdjęcie

Corel Draw - problem ze zmianą czcionki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 maggie-m

maggie-m

Obserwator

• 5 postów

Napisano 22 10 2008 - 21:03

Witam
Mam problem z czcionką w Corelu. Sytuacja wygląda tak: jakiś czas temu dostałam mailem do wydrukowania specjalne "formatki". Nie miałam wówczas czcionki jaka na nich była więc zastosowałam inną czcionkę (o ile dobrze pamietam to pojawił mi się komunikat czy ta czcionka ma być zastępowana tą i ja kliknęłam że "tak"). Po jakimś czasie dostałam wreszcie tą właściwą czcionkę i wówczas pojawiły się problemy. Program automatycznie pokazuje mi litery w tej niewłaściwej czcionce. Nawet po usunięciu tej formatki i ściągnięciu jej na nowo jest na nich ta niewłasciwa czcionka. Rozumiem że jest to konsekwencja tego że ja zatwierdziłam ten komunikat jednakże jak ja mogę teraz to zmienić?? a raczej przywrócić?

i dwa: gdy zaznaczam cały tekst i zmieniam czcionkę na właściwą to na monitorze wszystko wygląda tak jak powinno jednak na wydruku jedna litera ma dobrą czcionkę, druga tą niedobrą... i tak na zmiane... I tak jest za każdym razem chyba że zmieniam litere po literce, cyfre po cyfrze co jest bardzo czasochłonne..

Czy ktoś może mi pomóc? Będe wdzięczna za wszelkie wskazówki :lol:

pozdrawiam

maggie

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych