Witam!
Ja mam podobny problem jak wielu z nas. Chciałbym wymienić pamięci RAM, a nie wiem co wybrać. Konfiguracja mojego komputera wygląda następująco:
Płyta główna - Gigabyte GA-8IPE1000 Pro-G
Procesor - Intel Pentium 4 3.0 GHz
Karta graficzna - Sapphire Radeon 9600XT Edition 256 MB
Mam zamiar kupić pamięć RAM 2 x 1 GB Dual Channel. No i znalazłem coś takiego:
Ocz
Geil
Kingston
No i pytanie do znawców - które kostki wybrać? A może coś jeszcze innego niż to co zaproponowałem? Dodam może jeszcze, że kostki muszą być nowe i absolutnie nie zamierzam nic podkręcać.
Za wszelkie podpowiedzi z góry Wielkie Dzięki.
Pozdrawiam

Co wybrać?
Rozpoczęty przez
Rodrigues
, 19 01 2009 12:28
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 01 2009 - 12:28
Napisano 19 01 2009 - 13:40
Obojetnie, jak wybierzesz jedną z tych trzech co zaproponowałeś to i tak będzie dobrze.
Jeśli nie zamierzasz podkręcać tych kości ram to proponował bym coś zniższej półki, zaoszczędziłbyś troche.
Jeśli nie zamierzasz podkręcać tych kości ram to proponował bym coś zniższej półki, zaoszczędziłbyś troche.
Napisano 19 01 2009 - 22:20
Witam!
Czyli z tego co wnioskuję, to nie ma znaczenia czy pamięci RAM są z wyższej półki czy nie i po włożeniu kostek np. OCZ, a później GoodRam program testujący np. Everest pokaże podobne wyniki odczytu, zapisu itp.?
Pozdrawiam
Czyli z tego co wnioskuję, to nie ma znaczenia czy pamięci RAM są z wyższej półki czy nie i po włożeniu kostek np. OCZ, a później GoodRam program testujący np. Everest pokaże podobne wyniki odczytu, zapisu itp.?
Pozdrawiam
Napisano 19 01 2009 - 23:15
dokladnie nie bawisz sie w O/C bierz zwykle ddr roznicy nie zobaczysz
Napisano 25 01 2009 - 00:56
OCZ z tej trójki.

Napisano 31 01 2009 - 12:51
System wykryje Ci te kości bezproblemowo.Jak chcesz mieć dodatkowo ram np Good ram to musi mieć te same parametry co te dwie tzn timingi CL2,5.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych