Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co się dzieję z moim komputerem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jezus69

Jezus69

Nowy

• 3 postów

Napisano 19 07 2008 - 11:36

Witam, piszę na tym forum po raz pierwszy i mam nadzieję, że otrzymam pomoc. ;]

Zacznę od początku komputer został kupiony nie cały rok temu w Komputroniku, to oni składali mi kompa i stawiali system(jest zaplombowany). Wszystko było dobrze aż do niedawna. A dokładniej jakieś 2-3 tygodnie temu komputer został zawirusowany i musiałem zrobić formata, teraz mam problem z grami. Otóż gdy gram na przykład w Battlefielda 1942 przez sieć gdzie gra mi się zawiesza, to samo dzieję mi się w Morrowindzie i innych grach, czasami gra się gładko a czasami wiesza się nawet na początku. Nie ma na to reguły kiedy się zawiesi. Przed wczoraj kupiłem CoD'a 4, który w singlu zwiesił mi się po przejściu drugiej misji. Jeszcze mam problem z CoD'em(dodatek 1.7) przez sieć, mianowicie posiadam Livebox'a (niestety...), który rozłącza się kiedy próbuję się podłączyć do jakiegoś serwera w CoD'zie.

Opiszę swój komputer żeby nie było....

System Windows XP, aktualnie SP 3
Procesor AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4000+
Ram Kingston DDR2 x2 1GB 800MHz
Karta graficzna NVIDIA GeForce 8600 GT 256MB
Zasilacz Chieftec 400W

W komputerze mam zainstalowane dodatkowe dwa wiatraczki. Jeśli jeszcze coś będzie potrzebne postaram się dopisać.

Dodam też, że kilka razy wyświetlił mi się "blue screen".

Komputer jest chroniony Kasperskym, czyszczę kompa różnymi programami m.in. CCleaner, Registry First Aid... Defragmentuję kompa po zainstalowaniu każdej gry i co mniej więcej 2-3 dni.

Mam nadzieję, że to wystarczy jeśli nie to napiszcie to poszukam... A i jeszcze powiem, że nie znam się za dobrze na kompach więc proszę o krótki opis w poradach.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

• 0

#2 Bardock

Bardock

Ocean of Apathy

• 985 postów

Napisano 19 07 2008 - 12:40

Service Pack 3 - to on może powodować zwiechy kompa. Zainstaluj SP2, powinno pomóc.

• 0

#3 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 19 07 2008 - 13:16

Witaj; po pierwsze zbyt częste defragmentowanie dysku twardego jest nie wskazane, z tego powodu po pewnym czasie będziesz miał problemy. Dysk defragmetuje się co dwa trzy miesiące, nie częściej, czyszczenie komputera z zbędnych wpisów to robi się co dzień przed zamknięciem systemu a raz na tydzień czyszczenie dokładne. Do tego należy ściągnąć osłonę z obudowy i przeczyścić komputer wewnątrz sprężonym powietrzem, wentylatory, radiatory całą płytę główną oraz wyciągnąć zasilacz i odkręcić śrubki jedna jest pod małą okrągłą nalepką i oczyścić zasilacz z kurzu.
Uwaga! do czyszczenia komputera z kurzu nie stosujemy odkurzacza, z powodu powstawania szkodliwych napięć elektrostatycznych.
Potem zainstaluj Everesta i SpeedFana i nimi zrób diagnozę komputera, podaj screny z plansz pokazujących napięcia i temperatury. Reszta potem po tych screnach.
Jeszcze jedno ściągnięcie obudowy nie pozbawia cię gwarancji na komputer.
  • 0

#4 Jezus69

Jezus69

Nowy

• 3 postów

Napisano 23 07 2008 - 16:45

Zrobiłem testy tymi programami, o których mówiłeś.

EVEREST:
http://img73.imageshack.us/my.php?image=everestscreenak0.png

SpeedFan:
http://img242.imageshack.us/my.php?image=s...anscreenfw9.png

Edit:
CoD 4 działa mi w multiplayer bez zastrzeżeń, ale gdy włączam singla są problemy..
  • 0

#5 Jezus69

Jezus69

Nowy

• 3 postów

Napisano 05 08 2008 - 22:41

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ? Sorry za double posta, ale nikt tu już nie zagląda.

Dołączam zdjęcie błędu, który ostatnio mi wyskoczył po czym komputer się zawiesił...

http://img244.imageshack.us/my.php?image=ssa41974rv8.jpg
  • 0

#6 nAzGuL22

nAzGuL22

Początkujący

• 50 postów

Napisano 06 08 2008 - 10:53

Przeinstaluj sterowniki karty graficznej w takim razie. W końcu pisze dosć wyraźnie że cośnie teges z tym jest. Powinno pomóc :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych