Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co mu dokupić żeby znacznie podniesc wydajnosc w grach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Manieczki

Manieczki

Początkujący

• 59 postów

Napisano 18 07 2007 - 19:43

witam
dostałem nowego kompa z USA link: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/prodinf...product=3284971
tam są wszelkie szczegóły tylko u mnie jest 512 ramu ddr 333mhz

Procesor: Celeron 352 3,2 ghz 512 L2
Płyta: ASUS P5RC-LE - 2 miejsca na ddr 400mhz, 1xPCI express x16, SATA (najprawdopodobniej robiona tylko dla komputerów Hp)
Dysk: 80 gb seagate niestety ata - ALE JEGO NIE RUSZAM
Ram: 2 x 256 DDR 333mhz nynia(inne niz tam w specyfikacji podali bo mi na miejscu dołożyli)
Zasilacz: jakis 300 W(jak by co mam inny mode com 350 W)
Grafa zintegrowana: radeon xpress 200 256 mb

to jest jeden z tanszych zestawów na rynku ale mi go zamówili starsi bez mojej wiedzy i ja na jego konfiguracje nie miałem zadnego wpływu

Odłożyłem troche kasy - 600 zł(chce wydac mozliwie jak najmniej) i zastanawiam sie co mu dokupic czy pamiec 1 gb ddr i grafe(w gre wchodzi 8600gt - http://www.skapiec.pl/site/cat/14/filtr/_0...0_0_0_0_0_0_0_0 tu jest tanio ale czy procesor nie jest dla niej zawolny?) czy procka wymienic, a moze zmienic całą płyte główną zeby były 4 miejsca na ddr2, obsługiwała core 2 duo i kupic 1 gb ddr2(narazie:) no i grafe

Doradzcie co mam robic CHODZI MI O WYDAJNOSC W GRACH nie jakąś najlepsza ale zeby była na przyzwoitym poziomie

CZY TA PłYTA GłóWNA OBSłUGUJE DUAL CHANEL? JESLI TAK TO JAK GO WłąCZYC W BIOSIE NIC NIE MA.

pozdrawiam

• 0

#2 edinfx

edinfx

Początkujący

• 56 postów

Napisano 18 07 2007 - 19:48

Ja bym wymienił karte graficzną na lepszy model i dołożył pamięci do 1GB

Co do karty niech wypowie sie ktoś bardziej kompetentny.

• 0

#3 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 18 07 2007 - 20:10

A że zapytam ten komputer w sygnaturce, możesz go sprzedać ? Wtedy sprzedasz te dwa zestawy, dołożysz te 600zł i za takie pieniądze już coś konkretnego można złożyć ;)
  • 0

#4 edinfx

edinfx

Początkujący

• 56 postów

Napisano 18 07 2007 - 20:16

A że zapytam ten komputer w sygnaturce, możesz go sprzedać ? Wtedy sprzedasz te dwa zestawy, dołożysz te 600zł i za takie pieniądze już coś konkretnego można złożyć ;)

No tak wtedy będziesz maił już całkiem niezłe pole do popisu. jak jeszcze kupisz przez neta i nie w zestawie to może wyjść coś porządnego
  • 0

#5 Manieczki

Manieczki

Początkujący

• 59 postów

Napisano 18 07 2007 - 20:37

no niestety ten komp idzie dla siostry:)
ja napewno bede kupował przez neta kozystajac ze skapiec.pl z tego kompa nowego napewno zostawiam dysk i obudowe. aha i płyta wchodzi microATX czekam na konkretne propozycje najlepiej ze skapca
pozdrawiam

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: wydajność komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych