Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Ciekawostki] Antykoncepcja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 socha

socha

Obserwator

• 8 postów

Napisano 18 04 2006 - 21:51

*** pierwowzorem dzisiejszych wkładek antykoncepcyjnych były małe kamienie umieszczane w macicy wielbłądzicy (ciężarna wielbłądzica to duży problem dla karawany wędrującej przez piaski pustyni)

*** otrzymanie w 1839 r. gumy przez Goodyear'a umożliwiło wyprodukowanie prezerwatyw w znanej nam postaci

*** Hipokrates był zwolennikiem tamponów z waty i płukania pochwy strumieniem moczu bezpośrednio po stosunku

*** skuteczną ponoć metodą antykoncepcji Indian Ameryki Północnej było żucie pietruszki przez 4 dni, a w Chinach połykanie żywych kijanek

*** wg Arystotelesa skuteczne miało być smarowanie pochwy olejkiem cedrowym lub oliwą

*** Aetios w swej encyklopedii medycznej napisanej w VI w. zalecał podskakiwanie do tyłu oraz kichanie i kasłanie

*** w XIII w. św Albert zalecał żywe pszczoły (doustnie)

*** w XXI wieku niejaka Ciocia Kasia okresliła najskuteczniejszą metodę antykoncepcji : wstrzemięźliwość :mrgreen:

• 0

#2 paul08

paul08

Początkujący

• 61 postów

Napisano 18 04 2006 - 21:54

Aetios w swej encyklopedii medycznej napisanej w VI w. zalecał podskakiwanie do tyłu oraz kichanie i kasłanie

LOOOL ;>

• 0

#3 SkooRo

SkooRo

Początkujący

• 22 postów

Napisano 18 04 2006 - 22:01

*** otrzymanie w 1839 r. gumy przez Goodyear'a umożliwiło wyprodukowanie prezerwatyw w znanej nam postaci

dużo wcześniej stosowano prezerwatywy spreparowane z jelita ślepego różnych zwierząt. Casanova nazywał te cacka "boską skórką" lol.
  • 0

#4 Czasami jestem

Czasami jestem

Obserwator

• 6 postów

Napisano 22 04 2006 - 15:39

w XXI wieku niejaka Ciocia Kasia okresliła najskuteczniejszą metodę antykoncepcji : wstrzemięźliwość :mrgreen:

i ta metoda bywa zawodna... czasem pokusa jest zbyt wielka :twisted:
  • 0

#5 kancer1

kancer1

Nowy

• 3 postów

Napisano 22 04 2006 - 18:40

w XXI wieku niejaka Ciocia Kasia okresliła najskuteczniejszą metodę antykoncepcji : wstrzemięźliwość :mrgreen:

i ta metoda bywa zawodna... czasem pokusa jest zbyt wielka :twisted:

masz racje lovely .. ja tam nie zamierzam sobie odmawiac przyjemnosci :D ;> :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

#6 socha

socha

Obserwator

• 8 postów

Napisano 25 04 2006 - 18:55

zboczone tfu tfu tylko o jednym :twisted:
  • 0

#7 kancer1

kancer1

Nowy

• 3 postów

Napisano 25 04 2006 - 20:06

zboczone tfu tfu tylko o jednym :twisted:

czy ta wypowiedz jest skierowana do mnie i Kasi ? :mrgreen: :mrgreen: hahaha jesli tak to na jakiej podstawie ? :wink: ;>
  • 0

#8 socha

socha

Obserwator

• 8 postów

Napisano 27 04 2006 - 12:46

nie, do misia i gogo :mrgreen:
  • 0

#9 Czasami jestem

Czasami jestem

Obserwator

• 6 postów

Napisano 27 04 2006 - 16:51

Kasiu... my sie poprostu musimy wyżyć poki mamy czas, bo potem starosc to juz tak nie teges ;> ty w sumie jestes jeszcze w takim wieku, ze tez jeszcze mozesz szalec, wiec nie rozumiem cos ty taka jakas... :D
  • 0

#10 kancer1

kancer1

Nowy

• 3 postów

Napisano 27 04 2006 - 17:18

nie, do misia i gogo :mrgreen:

aha :mrgreen: ale nie odpowiedziałas na jeszcze jedno pytanie :wink: a mianowicie " na podstawie czego tak twierdzisz ? " ;> :D

Kasiu... my sie poprostu musimy wyżyć poki mamy czas, bo potem starosc to juz tak nie teges :) ty w sumie jestes jeszcze w takim wieku, ze tez jeszcze mozesz szalec, wiec nie rozumiem cos ty taka jakas... xD

hahaha dobre :mrgreen: to Ci Kasiu Kasia pojechała xD

boshee bedziesz sie Kaska tłumaczyc xD .. chcesz mozesz wiec czemu nie xD hahaha

ja moge chce mam z kim to czemu mam sobie odmawiac .. przeciez to i tak mój mezus ... tzn no prawie.. trzeba tylko isc do ksiadza i poswiadczyc xD xD :mrgreen: :oops:
  • 0

#11 Czasami jestem

Czasami jestem

Obserwator

• 6 postów

Napisano 27 04 2006 - 17:34

[quote name='kicia:)'][quote name='lovely-daisy']Kasiu... my sie poprostu musimy wyżyć poki mamy czas, bo potem starosc to juz tak nie teges ;> ty w sumie jestes jeszcze w takim wieku, ze tez jeszcze mozesz szalec, wiec nie rozumiem cos ty taka jakas... :D[/quote]

hahaha dobre :mrgreen: to Ci Kasiu Kasia pojechała :)

boshee bedziesz sie Kaska tłumaczyc xD .. chcesz mozesz wiec czemu nie xD hahaha[/quote]

piszac tamtego posta liczylam na poczucie humoru Katarinki i mam nadzieje, ze sie tlumaczyc nie bede musiala. Przeciez ona wie, ze ja kocham :* xD ja jak co, sie tylko probowalam wytlumaczyc...

xD+-->
QUOTE(kicia xD)
ja moge chce mam z kim to czemu mam sobie odmawiac .. przeciez to i tak mój mezus ... tzn no prawie.. trzeba tylko isc do ksiadza i poswiadczyc xD :P :mrgreen: :oops:[/quote]
o wlasnie... ja ostatnio bylam na wycieczce to nawet nauczycielka sie mnie pytala czy juz dzwonilam do męża o ktorej ma po mnie przyjsc :P

• 0

#12 socha

socha

Obserwator

• 8 postów

Napisano 27 04 2006 - 22:56

nie musisz się Kasiu tłumaczyć, tylko że tak jakoś staro się poczułam ;>

... tak a propos to ja chcę chcę chcę tylko nie ma z kim ; ) i zegarek mi tyka tik tak tik tak

• 0

#13 jbal

jbal

Początkujący

• 64 postów

Napisano 28 04 2006 - 00:01

... tak a propos to ja chcę chcę chcę tylko nie ma z kim ; ) i zegarek mi tyka tik tak tik tak

hehe lepiej bym tego nie ujoł, o i właśnie mi tyknoł :/
  • 0

#14 kancer1

kancer1

Nowy

• 3 postów

Napisano 28 04 2006 - 11:53

tak a propos to ja chcę chcę chcę tylko nie ma z kim ; ) i zegarek mi tyka tik tak tik tak

ehhh i dlatego ze my mamy z kim i mozemy to odrazu zboczone ? ;> :D :twisted:
oj nie ładnie nie ładnie.. :mrgreen:
  • 0

#15 socha

socha

Obserwator

• 8 postów

Napisano 30 04 2006 - 23:27

;>+-->
QUOTE(kicia :D)
ehhh i dlatego ze my mamy z kim i mozemy to odrazu zboczone ?[/quote]
zboczone bo w kółko macieja o tym samym :) ale ja Wam przeciez tego nie zabraniam :mrgreen:
  • 0

#16 kancer1

kancer1

Nowy

• 3 postów

Napisano 30 04 2006 - 23:34

[quote name='Katarina']:)+-->
QUOTE(kicia xD)
ehhh i dlatego ze my mamy z kim i mozemy to odrazu zboczone ?[/quote]
zboczone bo w kółko macieja o tym samym ;> ale ja Wam przeciez tego nie zabraniam :mrgreen:[/quote]

a kto tu wkółko gada o sexie xD napewno nie ja :D ja tam lubie sex jak kazdy ale nimfomanka ani erotomanka chyba jeszcze nie jestem xD :mrgreen: xD tak mi sie wydaje :? haha :mrgreen:
  • 0

#17 socha

socha

Obserwator

• 8 postów

Napisano 30 04 2006 - 23:39

;>+-->
QUOTE(kicia :D)
a kto tu wkółko gada o sexie[/quote]
ja na pewno nie

:)+-->
QUOTE(kicia xD)