Skocz do zawartości

Christ0ff

OFFLINE Ostatnio: 05 11 2007 21:16
-----

Moje tematy

Problem modem Sagem 800 na Vista

17 09 2007 - 21:32

Witam

Mam problem z zainstalowaniem modemu Sagem F@st 800 w systemie Windows Vista Business.
Otóż problem objawia się w następujący sposób:
1. Instaluje modem poprzez uruchomienie pliku setup ( testowane na różnych sterownikach zarówno ze strony neostrady jak i oficjalne sterowniki sagema pod Viste )
2. Po wybraniu next, sterowniki instalują się; przechodzą przez 4 kroki instalacji, aż do momentu kiedy pojawia się prośba o podłączenie modemu
3. Po podłączeniu modemu zapala się na chwilkę lampka power w modemie, po czym moment później gaśnie; na ekranie pojawia się napis: Unidentified Deviceinstalled successfully
4. Od tej pory modem już zawsze jest nieaktywny tzn po podłączeniu lampka power zapala się tylko na sekundę i gaśnie ( czyli defacto modem nie jest zasilany ); mimo to windows pokazuje urządzenie ( tylko jakie? ) w device manager jako ADSL USB Modem ( nieistniejący modem, którego nie da się odinstalować )

Tak jak już wcześniej pisałem; używałem różnych sterowników i za każdym razem efekt końcowy jest ten sam. Czy ktoś ma jakieś pomysły w jaki sposób rozwiązać ten problem ? : )

Z góry dzięki za pomoc,

Pozdrawiam serdecznie

Christ0ff