Skocz do zawartości

Chiba

OFFLINE Ostatnio: 14 08 2008 20:17
-----

Moje posty

W temacie: Internet na dwóch komputerach niezależnie

14 08 2008 - 18:17

@drowka
to niestety ci nie pomogę. :sciana:

@sklsk
jednak przedwcześnie się chyba cieszyłem.. nie wiem od czego to zależy, ale kompy w sieci raz się widzą a raz nie, raz można wejść z laptopa na PC a raz nie. z PC na lapka normalnie wchodzi. Mimo, że nic nie zmieniam w konfiguracji..
Tak poza tym internet działa niezależnie na obu komputerach mimo wszystko, więc przynajmniej to mam już z głowy.

12 08 2008 - 17:36

@sklsk
Dobra, super wszystko działa. I siec i net niezależnie.
Wystarczyło dobrze skonfigurować tą sieć i później już wszystko działało.
sklsk wielkie dzięki za pomoc - szacunek!

@drowka
jakiej gry? chodzi Ci o jakieś gry mmo? może jest to spowodowane źle skonfigurowanym firewallem.

11 08 2008 - 21:13

Tylko coś nie tak jest z laptopem, czy z routerem?
Oto jest pytanie :(

11 08 2008 - 18:39

super, jest git :(
Z jednego kompa na drugi już mogę wejść. Więc otoczenie sieciowe już w pełni sprawne.
Pozostaje teraz tylko jedna kwestia, aby internet działał niezależnie na obu komputerach. Tzn. przy wyłączonym PC (do którego podpięty jest router) mógł korzystać z neta na laptopie. Na chwilę obecną muszę włączyć najpierw PC żeby działał net na notebooku.

W temacie: Jaki router?

09 08 2008 - 23:25

Polecam osobiście router Linksys WRT54G kosztuje w okolicach 120pln a jest naprawdę dobry. Szukałem wcześniej też po forach i nasłuchałem się od znajomych samych dobrych opinii o nim. Mam podobną sytuacje jak Ty. Mam PC jednak nie miałem karty sieciowej z funkcją WiFi w nim, więc router jest do niego podłączony kablem natomiast z laptopem jest bezprzewodowo. Polecam :banana: