Od jakiegos czasu mam w/w plyte. Dopiero kilka dni temu ja zamontowalem (brak czasu) i od razu pojawily sie pierwsze problemy, a mianowicie:
1. Po jakims czasie (okolo 2h) przestalo dzialac pierwsze zlacze pci-e do grafy. Najpierw wyskakiwaly artefakty nawet w biosie, potem bios sie zawieszal. Na chwile obecna jest wrzucony najnowszy bios pod ktorym podpisal sie ASUS (P5N32-SLI Deluxe BIOS 0310). I teraz pytanie, czy wedlug was jest to problem biosu, czy jest to problem sprzetu...
2. Mam problem z temperaturami, a mianowicie Asus PC Probe II pokazuje wszystkie temperatury ladnie(CPU i chipsetu), tyle ze sa tam 4 chipsety do schlodzenia, a on pokazuje temperature tylko jednego. Mostki maja standardowe chlodzenie ktore bylo na plycie. 3 trzymaja temperatury (sprawdzane palcem:) ) a jeden tak sie grzeje, ze [...]. Domyslam sie ze jest on od SLI, a najlepiej pokaze na zdjeciu

(kostka z napisem AI Lifestyle)
Niby odchodzi od niej hotpipe do gornego chipsetu, ale nie jest wystarczajaca.
I teraz pytanie, czy osoby ktore maja taka plyte maja taki sam problem? Moze wystarczy zainwestowac w jakies lepsze chlodzenie i wszystko bedzie ok...?
Chlodzenia dodatkowego ktore zostalo dane z plyta nie moge zainstalowac, bo przeszkadza chlodzenie procka
Ps. Dodam ze jako pierwszy uzywam tej plyty, poprzedni wlasciciel tylko ja ogladal
Bede wdzieczny za jakies bystre informacje, bo nie ukrywam ze lubie cisze w pokoju, a przy tym chlodzeniu ktore mam (napakowanych kilka wiatrakow do obudowy by schlodzic to badziewie), mam wrazenie ze zamiast pokoju mam serverownie...
Pozdrawiam

Moja zawartość
Nie podano