Skocz do zawartości

BudzikusWWL

OFFLINE Ostatnio: 23 02 2007 17:35
-----

Moje tematy

ASUS P5N32 SLI DELUX

22 02 2007 - 17:47

Witam.

Od jakiegos czasu mam w/w plyte. Dopiero kilka dni temu ja zamontowalem (brak czasu) i od razu pojawily sie pierwsze problemy, a mianowicie:

1. Po jakims czasie (okolo 2h) przestalo dzialac pierwsze zlacze pci-e do grafy. Najpierw wyskakiwaly artefakty nawet w biosie, potem bios sie zawieszal. Na chwile obecna jest wrzucony najnowszy bios pod ktorym podpisal sie ASUS (P5N32-SLI Deluxe BIOS 0310). I teraz pytanie, czy wedlug was jest to problem biosu, czy jest to problem sprzetu...

2. Mam problem z temperaturami, a mianowicie Asus PC Probe II pokazuje wszystkie temperatury ladnie(CPU i chipsetu), tyle ze sa tam 4 chipsety do schlodzenia, a on pokazuje temperature tylko jednego. Mostki maja standardowe chlodzenie ktore bylo na plycie. 3 trzymaja temperatury (sprawdzane palcem:) ) a jeden tak sie grzeje, ze [...]. Domyslam sie ze jest on od SLI, a najlepiej pokaze na zdjeciu :rolleyes:
Dołączona grafika
(kostka z napisem AI Lifestyle)

Niby odchodzi od niej hotpipe do gornego chipsetu, ale nie jest wystarczajaca.
I teraz pytanie, czy osoby ktore maja taka plyte maja taki sam problem? Moze wystarczy zainwestowac w jakies lepsze chlodzenie i wszystko bedzie ok...?

Chlodzenia dodatkowego ktore zostalo dane z plyta nie moge zainstalowac, bo przeszkadza chlodzenie procka ;) Poza tym, mam tylko jeden wiatraczej z 2ch bo w hurtowni zafindolili, a poprzedni wlasciciel sie nie upomnial :)

Ps. Dodam ze jako pierwszy uzywam tej plyty, poprzedni wlasciciel tylko ja ogladal :), przed tym jak ja kupilem byla raz odpalona na nie cale 5 minut w celu sprawdzenia procesora.

Bede wdzieczny za jakies bystre informacje, bo nie ukrywam ze lubie cisze w pokoju, a przy tym chlodzeniu ktore mam (napakowanych kilka wiatrakow do obudowy by schlodzic to badziewie), mam wrazenie ze zamiast pokoju mam serverownie...

Pozdrawiam