Skocz do zawartości

Brykol

OFFLINE Ostatnio: 25 01 2008 21:06
-----

Moje tematy

Logitech: Quickcam Communicate STX

25 01 2008 - 21:04

Witam. Posiadam kamerkę internetową, model: Logitech Quickcam Communicate STX. Sprawa jest prosta. Zapodziałem gdzieś płytę ze sterownikami i potrzebowałbym ściągnąć z neta. Posiada ktoś może link lub mógłby wrzucić do sieci owe sterowniki?

Szukałem już prawie wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc i mam nadzieje że nie zostawicie mnie bez odpowiedzi podobnie jak w innym temacie (na szczęście problem już rozwiązałem).

Pozdrawiam.

Brak dźwięku

16 01 2008 - 00:49

Witam. Mam następujący problem. Instalowałem na nowo system (Windows XP Home Edition). Instalując później wszystkie niezbędne sterowniki zainstalowałem te do karty dźwiękowej z dwóch płyt. Jedną mam do windowsa visty a druga do XP. Najpierw zainstalowałem sterowniki do Visty choć nie powinienem tego robić a później te właściwie. Wszystko jednak się elegnacko zainstalowało ale niestety nie ma dźwięku. W menadżerze urządzeń jest napisane: "Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)" a w momencie gdy próbuje zainstalować brakujący sterownik wyskakuje błąd iz instalacja sterownika Realtek HD Audio się nie powiodła.

Dane karty graficznej:

Producent: Realtek

Nie mogę także odinstalować sterowników tak bay móc je zainstalować na nowo. Jak myślicie, co jest powodem? Możliwe że to, iż zainstalowałem w pierwszej kolejności sterowniki do Visty?