Kupiłem komputer stacjonarny, specjalnie, żeby grać z żoną wieczorami, gdy córa już śpi w Lola, ale irytuje mnie brak dźwięku. Nie mam zainstalowanego wyjściowego urządzenia audio. Kontroler multimediów audio - brak sterownika. Niby dostałem płytę od sound card, ale są na niej 4 foldery i nie wiem który wybrać: CMedia6206, CMedia8738, CMedia8768, VT1723.
Pentium Dual Core 2,93 2.92 GHz Windows 7 64- bitowy, 2Gb ram
EDIT:
CMedia6206 nie wychodzi. 8738 i 8768 działają. Niby wszystko dobrze, lata pasek głośności, ale dźwięku w głośnikach nie ma. Mam 6 wyjść z tyłu i 2 z przodu, ale żadne nie działa. Głośniki sprawne. Mam dość...
Prosze o skasowanie tematu
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: Brychu
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 572
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows 7
Moje tematy
[problem] Brak dźwięku Windows7
10 11 2012 - 15:56
laptop wyłącza się podczas grania i nie tylko.
08 11 2012 - 23:23
Nie wierze już, że można z tym coś zrobić...
1,5 roczny laptop ASUS wyłącza się podczas oglądania filmów. Czasem również przy przeglądaniu stron. Tak jak by nie mógł przetworzyć znacznej ilości danych i w celu zabezpieczenia dysku twardego przed uszkodzeniem przechodził w stan wstrzymania, lecz nie można bydlaka obudzić.
Oddawałem go do serwisu 3 razy. Jechał gdzieś daleko, by wrócić z takim samym problemem. Dostawałem tylko kartki z częściami jakie wymienili. Ruszali kartę graficzną a nawet procesor. za trzecim razem najwyraźniej nie chciało im się grzebać, więc odesłali go z notaką "wszytko OK".
Można grać w gry, również internetowe jak League of Legends, więc to raczej nie wina katy graficznej. Choć problem zaczął się od kiedy wiatrak zaczął bardzo głośno chodzić, Wymienili to, bo chodzi normalnie.
Wyciągałem baterię i na samym kablu nadal problem.
Mam Noda, więc wirus odpada. Zresztą byl instalowany Windows 7 od nowa
Komu uda się rozwiązać ten problem dostanie nagrode. Jeszcze się zastanowie czy kasa czy coś innego.
1,5 roczny laptop ASUS wyłącza się podczas oglądania filmów. Czasem również przy przeglądaniu stron. Tak jak by nie mógł przetworzyć znacznej ilości danych i w celu zabezpieczenia dysku twardego przed uszkodzeniem przechodził w stan wstrzymania, lecz nie można bydlaka obudzić.
Oddawałem go do serwisu 3 razy. Jechał gdzieś daleko, by wrócić z takim samym problemem. Dostawałem tylko kartki z częściami jakie wymienili. Ruszali kartę graficzną a nawet procesor. za trzecim razem najwyraźniej nie chciało im się grzebać, więc odesłali go z notaką "wszytko OK".
Można grać w gry, również internetowe jak League of Legends, więc to raczej nie wina katy graficznej. Choć problem zaczął się od kiedy wiatrak zaczął bardzo głośno chodzić, Wymienili to, bo chodzi normalnie.
Wyciągałem baterię i na samym kablu nadal problem.
Mam Noda, więc wirus odpada. Zresztą byl instalowany Windows 7 od nowa
Komu uda się rozwiązać ten problem dostanie nagrode. Jeszcze się zastanowie czy kasa czy coś innego.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: Brychu
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość