Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak obrazu a komputer się uruchamia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 blake11

blake11

Nowy

• 4 postów

Napisano 19 03 2010 - 12:03

Witam, otóż mam dośc duży problem, jakieś 2 tygodnie temu zacząłem mieć aferakty na karcie GeForce 8800 Ultra. Odesłałem ją do serwisu, kartę odesłali naprawioną. Ale w między czasie kupiłem najtańszą kartę żeby korzystać z komputera (ASUS EN6200LE). Wszystko było ok, wiadomo grafika dużo gorsza ale aferaktów nie było i wszystko działało. Wczoraj odebrałem kartę po naprawie, włożyłem ją, odpalam kompa... Słychać ze się odpala windows, dysk pracuje jak zawsze przy uruchamianiu, nawet wiatrak na karcie działa. No to zdenerwowany że jednak nie do końca naprawili włożyłem znowu tego ASUSA i... jest to samo! Karta która 5 min wcześniej działała na pewno też nie ma obrazu. Sprawdzałem kabel i monitor podpinając go do laptopa i to wykluczam bo działają. Windows na komputerze odpala się na 100% bo widzę to po GG (tam odpala mi się przy starcie i odpala się na pewno bo mi na laptopie wtedy go wyrzuca). Czyli siec działa, komputer też, monitor sprawny a na 2 kartach nie ma obrazu. Czy ktoś wie co to może być? Płyta główna to: GIGABYTE GA-N650SLI-D54

Jestem w strasznej kropce bo ten komputer jest mi niezbędny do pracy.

• 0

#2 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 19 03 2010 - 12:20

Nie zapominasz (w ferworze walki) podpiąć zasilania do karty? Przedmuchaj porządnie slot sprężonym powietrzem, przemyj styki karty jakimś alkoholem, i włóż starannie ponownie. W ostateczności sprawdź na innym kompie czy działa.

• 0

#3 blake11

blake11

Nowy

• 4 postów

Napisano 19 03 2010 - 12:25

Nie zapominasz (w ferworze walki) podpiąć zasilania do karty? Przedmuchaj porządnie slot sprężonym powietrzem, przemyj styki karty jakimś alkoholem, i włóż starannie ponownie. W ostateczności sprawdź na innym kompie czy działa.

Gdybym nie podpiął zasilania to by wogóle nie wystartował bo by karty nie wykrył. Wszystko jest podpięte i kartę w systemie widzi jeżeli się odpala.
  • 0

#4 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 19 03 2010 - 12:29

Gdybym nie podpiął zasilania to by w ogóle nie wystartował bo by karty nie wykrył

wykryłby, przy sprawnej karcie nawet się obraz pokaże tylko poinformuje o fakcie nie podpięcia zasilania. A reszta? Bios wydaje jakiś dźwięki, masz podpięty głośniczek systemowy?

Użytkownik geronimoo edytował ten post 19 03 2010 - 12:30

• 0

#5 blake11

blake11

Nowy

• 4 postów

Napisano 19 03 2010 - 12:41

Przeczyściłem, głośniczek mam, żadnych dźwięków nie wydaje. Gdyby coś piszczał to wiadomo by było co jest a tak to można szukać nie wiadomo czego
  • 0

#6 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 19 03 2010 - 12:44

Spróbuj zresetować bios zworką jak również podpiąć molexa do gniazda PCIE_12V, w ostateczności pisałem wyżej. Przeczyść jeszcze styki lub wyciągnij i włóż z powrotem kartę/przełącznik która przełącza w tryb normal/sli ewentualnie tam też dmuchnij powietrzem.

Użytkownik geronimoo edytował ten post 19 03 2010 - 13:29

• 0

#7 blake11

blake11

Nowy

• 4 postów

Napisano 19 03 2010 - 13:30

Biosa zresetowałem, nic nie pomogło a z tym molexem to nie wiem o co chodzi
  • 0

#8 rademenes14

rademenes14

Stały użytkownik

• 255 postów

Napisano 20 03 2010 - 10:55

Podepnij na 2 wyjście np. TV i zobacz czy karta zwyczajnie nie przestawiła się domyślnie na 2 wyjście . być możne włączyłeś kompa bez podłączonego monitora , kiedyś miałem podobnie gdy czyściłem kompa . dopiero sie okazało właśnie ,że obraz był cały czas ,ale widoczny po podłączeniu telewizora na 2 wyjście .

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych