Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak możliwości zalogowania do Win XP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vargtuss

Vargtuss

Obserwator

• 5 postów

Napisano 03 02 2007 - 13:10

Witam wszystkich!
Niestety mam pewien problem z zalogowaniem do systemu Windows XP Professional (z service packiem 2) :D Komputer jest normalnie używany w pracy i loguje się tam do mojej domeny. Wczoraj chciałem się dołączyć do Grupy roboczej u mnie w domu i po pozytywnym dołączeniu i przymusowym ponownym uruchomieniu kompa nie mogę się już zalogować w ogóle do systemu - system nie rozpoznaje już mojego logina i hasła. Nie mam też możliwości zmiany domeny w okienku logowania - tylko login i hasło. Oczywiście nie mogę zainstalować nowego systemu... Dziękuje za wszelką pomoc Dołączona grafika!

Edit: Regulamin forum, art.3, § 8. Zmieniam nazwę tematu. Pioteer

• 0

#2 PC Pogromca

PC Pogromca

Stały użytkownik

• 239 postów

Napisano 03 02 2007 - 13:18

Może sposób trochę głupi, ale jedyne co mi narazie przyszło do głowy to uruchomienia jakiegoś Live CD z którego można wybrać sobie z wykrytych przez system listy użytkowników windowsa, a następnie zmienienie mu hasła na nowe. Później powinieneś móc się zalogować.

• 0

#3 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 03 02 2007 - 15:29

Po co ?

Tryb awaryjny, nastepnie wchodzisz na konto Admina, i usuwasz hasło z kont do których nie możesz się zalogować :D
  • 0

#4 Vargtuss

Vargtuss

Obserwator

• 5 postów

Napisano 03 02 2007 - 15:46

Po co ?

Tryb awaryjny, nastepnie wchodzisz na konto Admina, i usuwasz hasło z kont do których nie możesz się zalogować :D

No dobrze, a teraz dla mniej inteligentnych :D w trybie awaryjnym wpisuje login : administrator a hasło (jakie?).
  • 0

#5 Gość_Wasacz_*

Gość_Wasacz_*

Napisano 03 02 2007 - 16:20

No dobrze, a teraz dla mniej inteligentnych :D w trybie awaryjnym wpisuje login : administrator a hasło (jakie?).

Jeśli nie ustawiałeś hasła, zostaw pole puste.
  • 0

#6 Vargtuss

Vargtuss

Obserwator

• 5 postów

Napisano 03 02 2007 - 16:39

Jeśli nie ustawiałeś hasła, zostaw pole puste.

No właśnie nie ja instalowałem tą winde, nie znam hasła i loginu poza swoim jednym niedziałającym :D , nie pomaga login administrator, admin itp bez hasła.
  • 0

#7 Gość_Wasacz_*

Gość_Wasacz_*

Napisano 03 02 2007 - 17:09

No właśnie nie ja instalowałem tą winde

Eh... Aż taki to problem spytać admina o hasło?
  • 0

#8 Vargtuss

Vargtuss

Obserwator

• 5 postów

Napisano 03 02 2007 - 19:48

Eh... Aż taki to problem spytać admina o hasło?

No właśnie problem, bo nie mogę zmienić nić na moim kompie - firmowy laptop, więc chce to zrobić bez wiedzy działu IT.
  • 0

#9 lukid7

lukid7

Początkujący

• 134 postów

Napisano 04 02 2007 - 11:28

No to dostałeś już odpowiedź, live-cd, wyciągasz odpowiedni plik w katalogu Windows/System32 ... dalej nie pamiętam dokładnie jaką on nazwe nosił, ale po jego otwarciu dostaniesz wszystkie loginy i hasła :D
  • 0

#10 pisarz

pisarz

Komornik

• 690 postów

Napisano 12 02 2007 - 16:06

Info: Zmiana działu

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych