Witam. Mam następujący problem z połączeniem do internetu. Posiadam komputer stacjonarny z Windows Xp Home oraz internet radiowy w sieci lokalnej. Dziś odebrałem nowego kompa, zainstalowałem system, włożyłem starą kartę sieciową (z poprzedniego kompa) i tu pojawia się problem. Gdy wchodzę w IE internet bardzo wolno się ładuje, czasami się załączy strona ale zazwyczaj stoi w miejscu, pliki z Azureusa ściągają się również potwornie wolno - max. 15 kb/s. Ten sam plik w tej samej sieci u dziewczyny ściąga się z prędkością od 50 kb/s do 130 kb/s, więc widać od razu, że coś nie gra. Kiedyś miałem podobny problem - jakby net nie łykał całości swoich możliwości tylko jakieś 5-10% blink.gif W połączeniu sieciowym okonka co jakiś czas jest kolorowa a co jakiś czas szara, jakby coś przerywało. Próbowałem zmieniać coś w Mój komputer -> Właśćiwości -> Sprzęt -> Menadżer urządzeń -> Karty sieciowe -> Realtek... ->Zaawansowane -> Link Speed/Duplex Mode ale to nic nie daje... Sprawdzałem już to na 2 Windowsach i to samo w kółko. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna i jak to naprawić?
Brak internetu w sieci lokalnej :/
Rozpoczęty przez
Złodziej marzeń
, 05 09 2008 19:39
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 09 2008 - 19:39
Napisano 05 09 2008 - 19:55
a skonfigurowales wszystko na nowo?nie wystarczy samo przelozenie karty
Napisano 05 09 2008 - 20:05
Skoro to ta sama karta ze starego kompa to co konfigurować? Tak samo powiedział mi znajomy sprzedawca sprzętu komp. w sklepie. To Xp więc IP, maskę itd. mam wszystko na auto zaznaczone. Coś pominąłem poza tym? Co powinieniem skonfigurować w takowym razie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych