Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak dzwięku po przeinstaloaniu systemu XP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 folig8

folig8

Obserwator

• 7 postów

Napisano 09 03 2008 - 16:40

Witam!
Zrobiłem format C:. Po instalacji windowsa i wszystkich sterowników nie mam dźwięku. Dodam że w opcjach mam wszystko poustawiane prawidłowo, sterowniki mam najnowsze a głośniki dobrze podłączone. Mam drugiego windowsa na innym dysku i tam głos działa.
POMOCY!

PS:
moja płyta główna: Gigabyte 775 945GZM-S2
Karta dźwiękowa: Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

• 0

#2 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 10 03 2008 - 13:23

Posprawdzaj czy nie masz gdzies wyciszonego dźwięku, albo na maxa przciszonego suwaka

• 0

#3 yahoo69

yahoo69

Nałogowy palacz, uzależniony od adrenaliny

• 763 postów

Napisano 10 03 2008 - 13:29

lub odinstaluj i zainstaluj ponownie stery do dzwieku :turned:
  • 0

#4 folig8

folig8

Obserwator

• 7 postów

Napisano 10 03 2008 - 15:10

Sprawdzałem wszystko a sterowniki instalowałem już chyba wszystkie z możliwych.
Przeczytałem tez, że karta moze być wyłączona w biosie w menu INTEGRATED PERIPHERALS/ONBOARD AC97 AUDIO CONTROLLER, tylko że kiedy wchodze do biosa nie mam takiej (/ONBOARD AC97 AUDIO CONTROLLER) zakładki.
Z resztą na drugim windowsie wszystko działa...
  • 0

#5 rademenes14

rademenes14

Stały użytkownik

• 255 postów

Napisano 10 03 2008 - 15:18

wiesz skoro masz wina na drugim dysku i masz głos to BIOS niema nic do rzeczy , zobacz w menadżerze i spróbuj ponownie zainstalować stery . ewentualnie w menadżerze odinstaluj i zrób restart kompa , po włączeniu Windows powinien zainstalować sam po wykryciu nowego sprzętu .

a w płytach Gigabyte po wejściu do Bios kliknij CTRL+F1 i będziesz miał rozszerzone opcje Bios
  • 0

#6 folig8

folig8

Obserwator

• 7 postów

Napisano 12 03 2008 - 12:02

nic, nic, nic, dalej nic... Przeinstalowałem sterowniki wg. zaleceń ale i tak nic to nie dało. Karta jest włączona, wszystko jest pozgłaszane, probowałem juz chyba wszystkiego a głosu nadal nie ma...
A może cos z service packiem??
  • 0

#7 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 12 03 2008 - 16:46

Zobacz tutaj, za którymś razem powinien załapać: Instalacja karty muzycznej problemy. Generalnie pierwsza spieprzona instalacja uniemożliwia reinstalację bez zastosowania kilku tricków.
  • 0

#8 folig8

folig8

Obserwator

• 7 postów

Napisano 15 03 2008 - 14:14

już nie mam pomysłu a głos dalej nie działa... może źle odinstalowuje sterowniki?
wchodze w dodaj/usun programy i tam wywalam relateka, próbowałem tez wywalic kb888111xpsp2 razem ze sterownikami, potem zainstalowac od nowa ale dalej nic...
Dodam, że na windowsie, na ktorym wczesniej dzialal glos przeinstalowalem sterowniki w celu sprawdzenia czy bedą działać ale tam też głos już nie działa.
  • 0

#9 Diabolic666

Diabolic666

Obserwator

• 9 postów

Napisano 23 03 2008 - 10:11

Spróbuj odinstalować kartę dźwiękowa i i zainstalować jeszcze raz
  • 0

#10 MichalPalicki

MichalPalicki

Początkujący

• 24 postów

Napisano 25 03 2008 - 15:24

Proponuje sprawdzić w menadżerze urządzeń a dokładnie zakładkę urządzenia systemowe - jeśli byłby w nim jakiś sprzęt z wykrzyknikiem to zrób aktualizuj urządzenie. Czasami sterowniki HD się nie do końca zainstalują i nie wykrywa do końca dźwięku choć fizycznie niby wszystko jest OK.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych