Witam!
Zrobiłem format C:. Po instalacji windowsa i wszystkich sterowników nie mam dźwięku. Dodam że w opcjach mam wszystko poustawiane prawidłowo, sterowniki mam najnowsze a głośniki dobrze podłączone. Mam drugiego windowsa na innym dysku i tam głos działa.
POMOCY!
PS:
moja płyta główna: Gigabyte 775 945GZM-S2
Karta dźwiękowa: Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Brak dzwięku po przeinstaloaniu systemu XP
Rozpoczęty przez
folig8
, 09 03 2008 16:40
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 03 2008 - 16:40
Napisano 10 03 2008 - 13:23
Posprawdzaj czy nie masz gdzies wyciszonego dźwięku, albo na maxa przciszonego suwaka
Napisano 10 03 2008 - 13:29
lub odinstaluj i zainstaluj ponownie stery do dzwieku
Napisano 10 03 2008 - 15:10
Sprawdzałem wszystko a sterowniki instalowałem już chyba wszystkie z możliwych.
Przeczytałem tez, że karta moze być wyłączona w biosie w menu INTEGRATED PERIPHERALS/ONBOARD AC97 AUDIO CONTROLLER, tylko że kiedy wchodze do biosa nie mam takiej (/ONBOARD AC97 AUDIO CONTROLLER) zakładki.
Z resztą na drugim windowsie wszystko działa...
Przeczytałem tez, że karta moze być wyłączona w biosie w menu INTEGRATED PERIPHERALS/ONBOARD AC97 AUDIO CONTROLLER, tylko że kiedy wchodze do biosa nie mam takiej (/ONBOARD AC97 AUDIO CONTROLLER) zakładki.
Z resztą na drugim windowsie wszystko działa...
Napisano 10 03 2008 - 15:18
wiesz skoro masz wina na drugim dysku i masz głos to BIOS niema nic do rzeczy , zobacz w menadżerze i spróbuj ponownie zainstalować stery . ewentualnie w menadżerze odinstaluj i zrób restart kompa , po włączeniu Windows powinien zainstalować sam po wykryciu nowego sprzętu .
a w płytach Gigabyte po wejściu do Bios kliknij CTRL+F1 i będziesz miał rozszerzone opcje Bios
a w płytach Gigabyte po wejściu do Bios kliknij CTRL+F1 i będziesz miał rozszerzone opcje Bios
Napisano 12 03 2008 - 12:02
nic, nic, nic, dalej nic... Przeinstalowałem sterowniki wg. zaleceń ale i tak nic to nie dało. Karta jest włączona, wszystko jest pozgłaszane, probowałem juz chyba wszystkiego a głosu nadal nie ma...
A może cos z service packiem??
A może cos z service packiem??
Napisano 12 03 2008 - 16:46
Zobacz tutaj, za którymś razem powinien załapać: Instalacja karty muzycznej problemy. Generalnie pierwsza spieprzona instalacja uniemożliwia reinstalację bez zastosowania kilku tricków.
Napisano 15 03 2008 - 14:14
już nie mam pomysłu a głos dalej nie działa... może źle odinstalowuje sterowniki?
wchodze w dodaj/usun programy i tam wywalam relateka, próbowałem tez wywalic kb888111xpsp2 razem ze sterownikami, potem zainstalowac od nowa ale dalej nic...
Dodam, że na windowsie, na ktorym wczesniej dzialal glos przeinstalowalem sterowniki w celu sprawdzenia czy bedą działać ale tam też głos już nie działa.
wchodze w dodaj/usun programy i tam wywalam relateka, próbowałem tez wywalic kb888111xpsp2 razem ze sterownikami, potem zainstalowac od nowa ale dalej nic...
Dodam, że na windowsie, na ktorym wczesniej dzialal glos przeinstalowalem sterowniki w celu sprawdzenia czy bedą działać ale tam też głos już nie działa.
Napisano 23 03 2008 - 10:11
Spróbuj odinstalować kartę dźwiękowa i i zainstalować jeszcze raz
Napisano 25 03 2008 - 15:24
Proponuje sprawdzić w menadżerze urządzeń a dokładnie zakładkę urządzenia systemowe - jeśli byłby w nim jakiś sprzęt z wykrzyknikiem to zrób aktualizuj urządzenie. Czasami sterowniki HD się nie do końca zainstalują i nie wykrywa do końca dźwięku choć fizycznie niby wszystko jest OK.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych