Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak dzwięku PC z TV po HDMI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 nuq

nuq

Nowy

• 1 postów

Napisano 02 12 2009 - 13:10

Witam, postaram sie opisac wyczerpująco mój problem. Posiadam komputer z płytą głowną GIGABYTE GA-EP43C-DS3 (Rev. 1.0) i grafika PALIT GEFORCE 9800GT 1GB DDR3 i TV SONY 32V5500. Na początku połączyłem sprzęt i okazało się że jest obraz ale nie przekazuje dzwięku. Wyczytałem że płyta głowna musi być połączona z grafiką specjanlnym kabelkiem sprawdziłem i jest. Wpadłem na pomysł że zaktualizuje sterowniki i tutaj pojawił się jeszcze większy problem. Po zaktualizowaniu dość że problem nie zniknął to pojawił się problem z obrazem. Obraz na TV jest ale raz ciemniejszy raz jaśniejszy. Próbowałem zainstalować starsze sterowniki i dalej to samo. System XP. Czy ktoś miał taki problem. Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje.

PS. Nie wiem czy w dobrym dziale zamiściłem post w rozie czego prosze o przeniesienie.

Problem z obrazem rozwiazany pozostaje problem z dzwiękiem. Kiedy obraz jest na TV i próbuje dać głośniej na tv wyskakuje komunikat:"Nieobslugiwany sygnał audio, sprawdz sygnał wyjścia z podłaczonego urządzenia". Prosze o pomoc Dołączona grafika

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych