laptopy sa wybredne co do mieszanej pamieci, ba , nawet tej samej firmy potrafia nie wspolpracowac ze soba ( ja tak mialem na Samsung w Acer Aspire). Jezeli masz 2 rozne pamieci to nie rokuje aby to ze soba wspoldzialalo. Na przyszlosc radze zawsze kupowac w tzw KIT'ach czyli parami 2x1GB itp to jest najpewniejsze rozwiazanie
Wszystko się zgadza, może niejednoznacznie napisałem, ale zakupiłem dwie nowe kości pamięci, każda po 512MB. Zapewniam, że są tej samej firmy, a nawet posiadają ten sam numer partii. Zapewne, więc wariant z nieidentycznymi pamięciami odpada.
Jak wcześniej pisałem, wczytałem do mojego laptopa nowy BIOS, który znalazłem na stronie producenta komputera.
Może ktoś zna sposób jak można znaleźć na Internecie pasujący BIOS o nowszej wersji, bo ten ze strony SONYego jest wersją sprzed czterech lat. Podejrzewam, że są nowsze wersje BIOSu, tylko nie wiem gdzie i jak go szukać. No i najważniejsze jak rozpoznać, że pasuje do mojego komputera. Jeśli ktoś z was coś na ten temat wie to niech się podzieli tą wiedzą.
Pozdrawiam Bogda74

Moja zawartość
Nie podano