Witam, niedawno kupiłem komputer, musiałem go odesłać o gdy przyszedł znów mam problem. Otóż panowie ze sklepu wgrali mi windowsa ENG XP Pro SP2, za 1 razem odpalił się, lecz potem przy odpalaniiu, resetował sie(zaraz po załadowaniiu windowsa), więc postanowiłem zainstalować swojego. Na początku coś nie chciało bootować, więc zaczełem instalacje ''z komputera'' czyli normnalnie jakbym coś instalował, ok usuneło mi windowsa ENg i zaczeło instalacje , lecz przy 70% zaczeły wyskakiwać błędy ''Nie możliwe jesty skopiowanie xxx.xx itp) Więc spróbowałem z innym widnowsem, lecz to samo, a nawet więcej tych błędów. Potem przy próbwach(jednen windowsa uzupełniał drugi, tak aby każdy nie możliwy do zainstalowanie plik, zainstalowac z ninnej płytki) Po jakimś czasie zyskoczył blue screen. Spróbowałem znów, lecz to samo(blue screen), dziś zrobie zdjęcia blue screenów i wrzuce tu na forum. Proszę o szybką pomoc.
Błędy i blue screeny
Rozpoczęty przez
Uchol
, 02 08 2008 11:38
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 08 2008 - 11:38
Gość_Wojtex16_*
Napisano 02 08 2008 - 17:48
Sprawdz pamięć ram programem MemTest.
Napisano 02 08 2008 - 22:24
ale jak, jezeli nie mam windowsa ani nic?
Gość_Wojtex16_*
Napisano 03 08 2008 - 11:11
Jest wersja, memtesta, którą włączasz za pomocą dyskietki, i windows nie jest wymagany.
Napisano 03 08 2008 - 11:35
tak jak wyżej sprawdzenie pamieci memtest, choć ja polecam goldmemory, program bootuje się s płytki lub ze stacji dyskietek jesli masz.
podaj dkładnie jaka to konfiguracja komputera, łącznie z zasilaczem, to bardzo istotne.
mozesz dodatkowo odrzucić jakie sa temperatury (z biosu - bo nic innego na razie nie otrzymasz)
podaj dkładnie jaka to konfiguracja komputera, łącznie z zasilaczem, to bardzo istotne.
mozesz dodatkowo odrzucić jakie sa temperatury (z biosu - bo nic innego na razie nie otrzymasz)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych