Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błagam o pomoc!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Prezessssss

Prezessssss

Nowy

• 2 postów

Napisano 13 02 2008 - 20:00

:) :D :) :) :( Witam!Dołączona grafika
Mam wielki problem i jeżeli mi nie pomożecie to sie zabije!Dołączona grafika
Mój pierwszy problem że jak podłączyłem kompy przez kabel skrosowany do dwóch sieciówek to widzi
kompy i pliki tylko jest błąd o treści mniej więcej... "Połączenie ma ograniczoną łączność lub brak łączności"
i nie moze znaleźć IP lub coś w ten deseń... Nie wiem jestem z tego tematu zupełnie zielony...
Drugi mój problem to to że mam neostrade 1mb/s modem ten najzwyklejszy dołączony z neostradą
mam ja z dwa miesiące i chce udostępnic połączenie żeby jeden komp chodził i był serwerem i żeby dawał
drugiemu internet, po prostu zeby chodził ten co ma modem i dzięki temu tamten drugi miał internet,
czyli po prostu chce puscić neostrade przez siećDołączona grafika! Prosze was pomóżcie biednemu chłopakowi z
wioski na lubelszczyźnie... I tak jestem pokrzywdzony przez los bo mieszkam w paskudach :(
Nie odsyłajcie mnie gdzies tylko napiszcie jak chłop krowie na miedzy jak to zrobićDołączona grafika!
Tutaj lub na gadu: 2097720 proszę o szybką pomoc!Dołączona grafika!Dołączona grafika!

• 0

#2 Bahus

Bahus

Początkujący

• 41 postów

Napisano 13 02 2008 - 23:15

Po pierwsze z kablami krosowanymi miałem już problem i obecnie raczej w 90% przypadków do połączeń dwóch kart sieciowych używane są kable nieskrosowane. Po drugie na komputerze który ma dostęp do netu (teoretycznie serwer)
Panel sterowania >> połączenia sieciowe >> połączenie lokalne [PPM Właściwości] >> zakładka Zaawansowane >> Zaznacz opcje :
Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera i OK.
Ale wg mnie zadziała tylko wtedy kiedy będziesz miał kabel nieskrosowany.

Pozdrawiam

• 0

#3 Prezessssss

Prezessssss

Nowy

• 2 postów

Napisano 13 02 2008 - 23:17

Spoko dałem radęDołączona grafika! Wszystko super działa:D:D:D Pozdrawiam!

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych