Skocz do zawartości

Bertex

OFFLINE Ostatnio: 07 07 2012 23:48
-----

Moje posty

W temacie: Netgear DGN2200(AP), Sagem Fast 2704(Router) - konfiguracja

07 07 2012 - 18:30

Jedyny sposób jakim naprawiłem to, niestety była to zamiana ról w obu routerach, obecnie działa wszystko dobrze.

Chciałbym rozszerzyć działanie wifi w domu, o altankę, router na dole jedynie może działać jako switch(nie wiedzieć czemu) - co najlepiej pozwoli mi doprowadzić tam Wifi ?

Pozdrawiam !

07 07 2012 - 00:51

Więc ? Jak powinienem ustawić przykładowy serwer minecraft[Port: 25565] bądź HTTP[port 80] w tym routerze ?
Jeśli trzeba - dostarczę więcej screenów z konfiguracji routera.

Dogłębna analiza pozwoliła mi dotrzeć do dowodu, na działający firewall, jednakże ... nie wiem gdzie go skonfigurować:Dołączona grafika

06 07 2012 - 17:56

Wyłączyłem DMZ, UPnP było włączone cały czas.
Nadal, mimo poprawnego skonfigurowania portów - dla testów odpalam serwer Minecraft, był lekki przynajmniej ... Nie mogę się z nim połączyć, a gdy skonfiguruję IP w ustawieniach serwera - wyrzuca błąd, o błędzie otwarcia / zamknięcia portu 25565, który jest w router wpisany.

Tak jak by właśnie niewidzialny firewall blokował połączenia - tak jak mówiłem, jednakże ... gdy wyłączyłem UPnP na chwilę ... nic, zero rezultatów. Włączyłem ponownie.

Zapomniałem dodać, że łączenie się z localhost[127.0.0.1] jak najbardziej działa.
Nadmienię też - że router swój ACP najprawdopodobniej ma na porcie 80, dobrze mówię ?
Oraz, gdy łączę się z IP, nie dostaję "brak odpowiedzi" a jedynie "connection refused" - czyli coś mnie odrzuca ... :(