Skocz do zawartości

Ben1337

OFFLINE Ostatnio: 25 01 2008 01:40
-----

Moje posty

W temacie: Problem z programem "Fotka menager"

24 01 2008 - 21:48

Proponowałbym aktualizację Windy, z tego co pamiętam NET frameworki przeróżne wchodzą w skład updatów, oczywiście o ile masz orginałkę ;p

W temacie: Jak połączyć 2 kompy które są za routerami

24 01 2008 - 21:46

No to świetnie, cieszę się, że udało mi się pomóc =]

W temacie: Jak połączyć 2 kompy które są za routerami

24 01 2008 - 08:07

Może Hamachi pomoże, http://www.logmeinhamachi.com/. Instrukcji jak używać program jest od groma, wystarczy wpisać w google.

W temacie: Bliżej niezidentyfikowany problem (Napęd? Zasilanie? Okablowanie?)

23 01 2008 - 21:42

tu masz EVEREST'a

http://www.instalki.pl/programy/download/t...ome_Edition.php

jeżeli nie posiadasz plomb na obudowie co jest mało prawdopodobne to masz tylko plomby na obudowie zasilacza które mają zapobiec temu aby go rozkrecić a wyciągnoć to sobie go możesz i robić z nim co tylko zechcesz ;)

A no niestety posiadam plomby na obudowie, a z tym programem to raczej nie da rady, bo na starym kompie mam od niedawna Mandriva Linux 2008 One, który na chwilę obecną jest dla mnie jeszcze zagadką na tyle dużą, że kompilacja i instalacja jakichkolwiek pakietów odpada. A czasu, żeby coś w tym kierunku poszperać nie mam ze względu na inne obowiązki.

Jeżeli to coś rozjaśni to w BIOSie wskazuje CPU voltage na 1.664V a default na 1.650V

EDIT:
Hmm... Wygląda na to, że to jednak najprawdopodobniej zasilanie, ponieważ przetestowałem oba napędy na innej maszynie i działały, nie było żadnych resetów. Zastanawia mnie tylko dlaczego wcześniej to nie wyszło, nie używałem tych napędów od dziś i trochę dziwi mnie fakt, że do tej pory zasilacz dawał radę a teraz nie. No cóż, spróbuje z tym jakoś powalczyć, oby udało się bez wymiany komponentów, bo jakoś nie widzi mi się inwestowanie w starocie ;p.

W temacie: Bliżej niezidentyfikowany problem (Napęd? Zasilanie? Okablowanie?)

23 01 2008 - 13:36

a próbowałeś bujnąć kompa na innym zasilaczu? może tu tkwi problem..

sprawdź napięcia programem EVEREST tylko full wersją ;)

Hmm, no właśnie za bardzo nie mam możliwości sprawdzenia na innym zasilaczu, co prawda mam drugiego kompa ale wolałbym uniknąć zerwania plomby i utraty gwarancji. Natomiast spróbuje sprawdzić napięcie tym programem, o ile uda mi się go zdobyć ;)