Witam
Mam dość poważny problem z moim komputerem lub też windows'em gdyż sama za bardzo nie wiem co jest przyczyną.
Wszystko było dobrze do momentu aż gra zaczeły się wyłączać, komputer resetować, czasem wyskakiwał niebieski ekran i puf.. Myśląc że to wirus starałam się użyć antyvirusa, jednak po sprawdzeniu komputer się zresetował a program avast juz nie chciał się uruchomić. Zainstalowałam system Windows od nowa. jednak już przy samej instalacji wyskakiwał mi błąd plików :
-hpn.sys
-hnetcfg.dll
-hnetwiz.dll
-hivesys.inf
wreszcie po paru próbach "spróbuj ponownie" udało mi się zainstalować. Jednak nic nie jest lepiej, przy starcie co najmniej 3 razy wyskakuje mi niebieski ekran i komputer się resetuje, lub "nie powiodło się uruchamianie explorer.exe" :/ O instalacji programów czy gier mogę zapomnieć, cały czas dziwne błędy i problemy...przy samej instalacji sterowników do kamery wyskoczył mi błąd krytyczny.
Bardzo proszę o pomoc, poradę co mogło się stać.
Błąd plików hpn.sys itp.
Rozpoczęty przez
Numi
, 25 06 2010 11:59
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 06 2010 - 11:59
Napisano 25 06 2010 - 17:55
daj fotke tego BSOD'a
Napisano 25 06 2010 - 20:30
Wyskakuje on na ułamek sekundy :/ i to nie zawsze, więc nie mam nawet jak zobaczyć jaki to błąd...
Napisano 25 06 2010 - 21:04
Panel Sterowania->System- zakładka zaawansowane->Uruchamianie i odzyskiwanie->Właściwości-Odznacz opcję Automatycznie uruchom ponownie
Napisano 02 07 2010 - 17:55
Zainstaluj u znajomego hdd Regenator i utwórz płytę startową - potem uruchom komputer z płyty i sprawdź czy nie masz uszkodzonego dysku twardego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych